Voeding en Gezondheid

De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
- Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
- Voeding en gezondheid
- Verpakkingen en milieu.

Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.


Nieuws

Wist u dat er reeds 80 toegestane voeding- en gezondheidsclaims zijn waar de bakkerijsector op haar producten gebruik van zou kunnen maken? De positieve gezondheidscommunicatie is een kans voor de sector. De commerciële vertaalslag vraagt een nauwe samenwerking tussen de afdelingen – commercie, marketing en kwaliteit – binnen uw bakkerij. Om die reden organiseert NBC in opdracht van NVB, een praktische Workshop Claims waarbij ontwikkelingen, mogelijkheden en de theorie aan bod komen. Met fictieve casussen en uitgewerkte voorbeelden van commerciële uitingen door Alfred (reclamebureau) wacht ons een inspirerende ochtend op dinsdag 4 april.

Binnenkort ontvangt u meer informatie over deze praktische workshop in uw mailbox.

03-03-2017

Lees meer

De volkorenboterham is op dit moment de meest favoriete broodsoort van Nederland. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Nederlands Bakkerij Centrum en de NVB. De volkorenboterham vervangt hiermee de bruine boterham (tarwe boterham) die jarenlang het meest gegeten broodproduct was.

03-03-2017

Lees meer

FAQ

Zijn gluten gevaarlijk?

Nee, er is echter wel een groep in Nederland die gluten niet of minder goed kan verdragen. Deze groep heeft Coeliakie, Glutenallergie of glutenintolerantie.