Markt & Ondernemerschap

Als brancheorganisatie voor de industriële bakkerijen houdt de NVB zich ook bezig met het dossier Markt en Ondernemerschap. Daarin worden onderwerpen meegenomen die betrekking hebben op het algemene klimaat en werkterrein van de leden. Hierbij valt ondermeer te denken aan Innovatie, convenant Oneerlijke Handelspraktijken, export, algemene marktontwikkelingen etc.


Nieuws

De afgelopen maanden heeft brood veel aandacht gekregen op het dialoogplatform Nederland Voedselland. Het platform wordt gefinancierd door de FNLI en is opgezet om de dialoog met de consument over de voedingsindustrie aan te gaan. Er zijn verschillende artikelen verschenen waaronder interviews met de bakkerij van Hoogvliet, graanexpert Luud Gillissen van de WUR en Peter Weegels van Sonneveld. Binnenkort wordt het thema brood geëvalueerd en kunnen wij u het resultaat van deze inspanning tonen.  Benieuwd naar alle artikelen? Ga dan naar www.nederlandvoedselland.nl

31-08-2017

Lees meer

Bakkerspedia heeft gistermiddag een mijlpaal bereikt: het 500ste kennisartikel is gepubliceerd. Bakkerspedia is de eigentijdse en interactieve databank van de bakkerij waar vaktechnische kennis in de vorm van vraag-en-antwoord-artikelen kan worden gehaald, gebracht en gedeeld.

31-08-2017

Lees meer

Deze website (www.nederlandvoedselland.nl ) is door de FNLI gelanceerd en geeft de mogelijkheid om een open dialoog over voedsel en voedselproductie te houden. De site wordt door een onafhankelijke redactie beheert en bestaat inmiddels een jaar. In die tijd is al een groot aantal onderwerpen de revue gepasseerd. In de komende tijd wordt er aandacht geschonken aan brood. Vanuit diverse invalshoeken zullen bijdrages verschijnen over onder andere zoutreductie, de Warenwet, het etiket, brooddefinities en een fotoreportage over een industriële bakkerij. Consumenten en instanties kunnen op deze bijdrages reageren.

30-06-2017

Lees meer

FAQ

Wat is Markt & Ondernemerschap

Dit onderwerp heeft betrekking op het terrein van wet en regelgeving met betrekking tot het ondernemen. Verder wordt binnen dit gebied ook gekeken naar de concurrentieverhoudingen binnen de levensmiddelenindustrie; het belangrijkste afzetkanaal van de leden van den NVB