Markt & Ondernemerschap

Als brancheorganisatie voor de industriële bakkerijen houdt de NVB zich ook bezig met het dossier Markt en Ondernemerschap. Daarin worden onderwerpen meegenomen die betrekking hebben op het algemene klimaat en werkterrein van de leden. Hierbij valt ondermeer te denken aan Innovatie, convenant Oneerlijke Handelspraktijken, export, algemene marktontwikkelingen etc.


Nieuws

Ode aan brood laat consument brood weer beleven


Wageningen, 26 maart 2018 - Al eeuwenlang heeft brood een prominente plek in onze Westerse eetcultuur. In ons land wordt er jaarlijks een flinke hoeveelheid brood geconsumeerd. ‘Brood. Goed verhaal.’ is een meerjarenprogramma, dat brood tot de verbeelding laat spreken. Bovendien vertelt de campagne het eerlijke verhaal over brood aan consumenten.

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) is samen met de NVOB en NEBAFA en hun Belgische zusterorganisaties mede financier van deze campagne die van 2018 tot en met 202 zal lopen. 

26-03-2018

Lees meer

De Autoriteit Persoonsgegevens biedt organisaties een nieuw praktisch hulpmiddel om zich voor te bereiden op de AVG: de AVG-regelhulp. Door de 10 stappen van de digitale regelhulp te doorlopen, krijgen organisaties een advies op maat. Bijvoorbeeld wat zij nog kunnen doen om zich goed voor te bereiden op verzoeken van personen die hun rechten willen uitoefenen.

27-02-2018

Lees meer

FAQ

Wat is Markt & Ondernemerschap

Dit onderwerp heeft betrekking op het terrein van wet en regelgeving met betrekking tot het ondernemen. Verder wordt binnen dit gebied ook gekeken naar de concurrentieverhoudingen binnen de levensmiddelenindustrie; het belangrijkste afzetkanaal van de leden van den NVB