Arbeid en Arbeidsomstandigheden

De NVB houdt zich in dit zeer belangrijke kader bezig met belangenbehartiging van aangesloten leden en is onder andere vraagbaak op het gebied van pensioenen, sociale fondsen, aanverwante regelingen, arbeidsrecht, arbeidsvoorwaarden, arbeidstijden, personeelsbeleid, medezeggenschap en uitleg en toepassing van de CAO voor het Bakkersbedrijf. Ook heeft de NVB namens haar leden zitting in diverse beleidscommissie en overlegorganen m.b.t. sociale regelingen in de bakkerijsector.

Zo is in 2016 de Arbocatalogus voor de Industriële Bakkerij gereedgekomen en zijn er in het vervolg van dat traject ook afspraken gemaakt over een RI&E voor de Industriële Bakkerij. 

Ook participeert de NVB in het Bureau Veilig en Gezond in het Bakkersbedrijf. In dit bureau worden zaken m.b.t. arbeidsomstandigheden, duurzaamheid en vitaliteit in de Bakkerijbranche gecoördineerd. In het bureau Veilig en Gezond werken werkgevers- en werknemerspartijen nauw met elkaar samen om de arbeidsomstandigheden in de Bakkerijbranche zo goed mogelijk vorm te geven. 


Nieuws

Sociale partners in de bakkerijbranche zijn tot overeenstemming gekomen om het 3e jaar WW te regelen. Eerder is door het Sociaal Akkoord afgesproken dat de WW nog maximaal 2 jaar zou mogen duren. Vanuit werknemersorganisaties in de bakkerijbranche bestond reeds enkele jaren de wens om het 3e WW jaar te repareren via een werknemersverzekering. 

5 november 2018

Lees meer

Om fysieke belasting voor medewerkers in de Industriële bakkerij te verminderen zijn trainingen opgezet voor zowel leidinggevenden als medewerkers. Deze traingen worden in de eigen bakkerij gegeven en de kosten via het Sociaal Fonds voor 100% vergoed (m.u.v. verletkosten). Inmiddels zijn reeds veel medewerkers getraind. Dat is een goede zaak. Maar om jarenlang ingesleten verkeerde gewoontes te vervangen door juiste tiltechnieken etc is herhaling noodzakelijk.

30 oktober 2018

Lees meer

FAQ

Welke CAO is van toepassing voor werknemers in de industriŽle bakkerij?

De CAO voor het Bakkersbedrijf is zowel van toepassing op het werken in de Industriële bakkerij als de ambachtelijke bakkerijen. Per 1 oktober 2016 is del aatste CAO in werking getreden. Deze CAO heeft een looptijd tot en met 31 maart 2019. De volledige tekst van deze CAO tref je aan op deze website of de website van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Klik daarvoor op de link CAO Bakkersbedrijf.

Links