In de media

Zowel in print (magazines, tijdschriften en brochures) als op internet of andere media laat de NVB met enige regelmaat van zich horen. Onderstaand een selectie van de uitingen van de NVB.


Distrifood mei 2018 - Van bakkersfamilie naar een familie van bakkersArtikel over de overgang van BorgesiusBakkersland naar Goedhart Bakkerijen en Borgesius Bakkerijen.

Bakkerswereld april 2018 - Vervolggesprekken Sectorhuis BakkerijbrancheArtikel van de hoofdredactrice van Bakkerswereld Marijke Buijs over de stand van zaken m.b.t. het sectorhuis.

Bakkerswereld maart 2018 - Kappen met stofhappen - interview met Mark Roovers van BorgesiusBakkersland in het kader van maatregelen die vanuit de sector verplicht zijn om de kans op meelstofallergie te minimaliseren. BorgesiusBakkersland heeft hierin stappen gezet. 

Bakkerswereld februari 2018- 500ste deelnemer Vitaliteitsregeling Bakkersbedrijf - Interview met dhr Voorhout. Hij is de 500ste deelnemer aan de Vitailiteitsregeling in het Bakkersbedrijf. In de CAO van het bakkersbedrijf was de eerste brancheCAO waarin deze regeling werd afgesproken tussen werknemers en werkgevers. De regeling is ontstaan in 2016 en kan zondermeer succesvol worden genoemd. 

Distrifood, Data voorspellen vraag naar brood, januari 2018 - Interview met Hein Boersma, ICT manager BorgesiusBakkersland over de pilot bij een Nederlandse supermarktketen over het automatisch bestellen van brood op basis van bigdata. Brood Bestellen op basis van data.

Bedrijfsgoed, vakblad voor bedrijfshuisvesting, november 2017 -Interview met Jos den Otter (NBOV), Ton Baas (VBZ) en Wim Kannegieter (NVB) over de gezamenlijke actie om alle bakkerijlocaties in Nederland aan een Asbest Quick-scan deel te laten nemen. En om zo te komen tot een totaal inventarisatie van de bakkerijlocaties. Asbest de bakkerijen uit.

NederlandVoedselland.nl, juli 2017 - Interview met David de Bruijn en Nynke Leonards over de inspanningen van de broodsector in relatie tot zoutreductie en de openstaande actiepunten hieromtrent naar de toekomst toe. Minder zout in brood.

Bakkers in bedrijf, februari 2017 -Interview met Wim Kannegieter, directeur NVB, over de standpuntnotities die de NVB heeft geformuleerd over diverse zaken. En transparantie als speerpunt van het NVB beleid. Transparantie; speerpunt van beleid.

Bakkerswereld, januari 2017 - Intervieuw met Mark Roovers, veiligheidsdeskundige van Bakkersland, over het Meelstofbeleid bij Bakkersland. Bakkersland ziet meelstofbeheersing als noodzaak. 

Financieel Dagblad, augustus 2016 - Twee Groningse broers binden de strijd aan met slecht brood. Interview met Jan Borgesius over de  Nederlandse broodmarkt na de overname van Bakkersland door Borgesius.

Bakkers in bedrijf, juli 2016 Onze standaard verder uitrollen. Interview met Jan Borgesius over de kansen die de overname van Bakkersland voor Borgesius met zich meebrengt. 

Bakkerswereld, juli 2016 - Bakkerijkolos belooft beter brood - Interview met diverse mensen uit de broodbranche en enkele direct belanghebbenden over de overname van Bakkersland door Borgesius. 

Dagblad van het Noorden, juni 2016 - De broodbakker van een half mljard - Interview met directeur Jan Borgesius van de gelijknamige broodbakkerij. 

Bakkerswereld, juni 2016 - Industrie staat voor een serieuze uitdaging. Analyse van de  industriële broodmarkt in Nederland en noodzaak tot innovaties gedreven door de consument.

Bakkerswereld, juni 2016 - Borgesius neemt Bakkersland toch over. Nieuwe grote speler op de broodmarkt Borgesius-Bakkersland.

Bakkers in Bedrijf, Februari 2015 - Interview Wim Kannegieter over de toekomst van de bakkerij "De macht ligt bij de consument".

Bakkerswereld, December 2015 - Opening nieuwe bakkerij supermarktfirma Hoogvliet in Bleiswijk

Impressie van de feestelijke opening van de nieuwe industriële bakkerij van de supermarktfirma Hoogvliet.

Bakkers in Bedrijf, April 2015 - Verantwoording product bij grondstoffenleverancier.

Interview met Klaas Fuite, directeur van NVB lid Bakkerij Fuite, over de kwaliteit van brood en de verantwoordelijkheid hierin van de grondstoffenleverancier.

Bakkerswereld, April 2015 -  Camera's volgen bakproces continu.

Bij NVB lid Pater in Averhorn worden camera's ingezet om de kwaliteit van het bakproces continu te monitoren. Hierdoor wordt de voedselveiligheid en de kwaliteit van het bakproces constant bewaakt.

NBT Magazine, Maart 2015 - Borgesius realiseert i.s.m. Capway een hoge capaciteit kleinbroodlijn.

NVB lid Borgesius heeft in haar vestiging in Arnhem (Bakker Veenhuis) een hoge capaciteit kleinbroodlijn gerealiseerd. Doelstelling is om het kleinbrood nog verser in de winkels van de retailer te krijgen.

Bakkerswereld, November 2014 - Duurzame bedrijven presteren beter.

NVB lid Bakkerij Van der Zee uit het Friese Garyp heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Stap voor stap wordt het bedrijf energiezuinig gemaakt. De familiebakkerij van Oege en Atze van der Zee won er vorige maand de Tour de l'Energie 2014 mee.

Bakkerswereld, September 2014 - Brood is te veel een stille kracht.

Een verslag van de afscheidsreceptie van Albert Schipper als NVB voorzitter en het seminar Brood en Gezondheid dat ter gelegenheid van dat afscheid door de NVB aan Albert Schipper werd aangeboden.

Bakkerswereld, September 2014 - Ik heb dit werk niet gedaan om herinnerd te worden.

Een interview met Albert Schipper naar aanleiding van zijn terugtreden als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij. Een functie die hij 25 jaar heeft vervuld.

Bakkers in Bedrijf, Mei 2014 - Asbestverhaal was oud nieuws voor ons.

Een interview met Leon van Daalen, Manager Productie bij Bakkersland Waalwijk, over de industriële broodproductie in één van de vestigingen van Bakkersland.

Bakkers in Bedrijf, December 2013 - Groen Loont; Bakkerij Verbeek Brummen.
Een interview met de mensen van de biologische bakker en NVB-lid Bakkerij Verbeek uit Brummen.

EVMI, September 2013 - Retourbroodbijeenkomst Food Valley.
Is het mogelijk een convenant te sluiten om de enorme stroom brood die vooral industriële bakkerijen retour krijgen van de supermarkten te verminderen?

Bakkerswereld, Juli 2013 - Retourbrood in de herkansing.
Is het mogelijk een convenant te sluiten om de enorme stroom brood die vooral industriële bakkerijen retour krijgen van de supermarkten te verminderen?

Consudel, Juni 2013: Interview met NVB directeur Wim Kannegieter - De NVB kiest voor de as van het brood.
Gezondheid en brood zijn voor een branchevereniging van industriële broodbakkers geloofwaardiger voor het voetlicht te brengen

Columns Bakkerswereld Wim Kannegieter