Miranda Kuners of Koenders

Miranda Kuners of Koenders , lid van het NVB bestuur namens Goedhart Borgesius

Ik ben in 1969 geboren in Utrecht en het grootste deel van mijn leven woonachtig in de Betuwe.

Mijn gehele carrière heeft tot nu toe in het teken gestaan van het optimaal inzetten van de mens in de organisatie en hierbij de juiste balans zoeken en vinden voor alle betrokkenen. Ik ben ervan overtuigd dat medewerkers in belangrijke mate het succes bepalen van een onderneming. Het ten volle benutten van de aanwezige kwaliteiten, goede onderlinge samenwerking en de juiste mensen op de juiste plek zijn kritische succesfactoren.

Sinds 2009 ben ik actief als HR-professional in de broodbranche. In deze jaren is ook mijn fascinatie ontstaan voor het product zelf en het bijbehorende dagdagelijkse productieproces. Vanaf april 2018 ben ik als HR Directeur werkzaam bij Goedhart Borgesius.

In mijn optiek zijn de uitdagingen voor de komende jaren het positioneren van de bakkersbranche als aantrekkelijke werkgever en de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. In deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt willen we graag jonge mensen enthousiasmeren om te komen werken in onze branche.

De snel veranderende vraag in onze branche is niet alleen een grote uitdaging op het gebied van productontwikkeling, maar zeker op HR gebied om de medewerkers hiervoor op te leiden of om te scholen en de juiste mensen van buiten hiervoor aan te trekken.

Reeds vanaf 2010 was ik betrokken bij de NVB als lid van sociale commissie m.b.t. HR en CAO gerelateerde vraagstukken. Vanaf 2017 ben ik bestuurslid als bestuurslid van de NVB tevens bestuurslid bij de Nationale Bakkerij Academie, de praktijkopleider voor de bakkerijbranche.Verder ben ik ook lid van de CAO onderhandelingsdelegatie namens de NVB.

Meer informatie over de NVB treft u ook aan in het Bakkerswereld artikel van januari 2019 over de vereniging.

Miranda Kuners of Koenders