Nieuws

In opdracht van het NVB Bestuur heeft NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitgevoerd. Conclusie van de monitoring is dat de gehele sector (industrie en ambacht) met een gewogen gemiddelde van 1,64% zout op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit Meel en brood. Er is een groot verschil tussen het gemiddelde zoutgehalte op droge stof in brood van industriële (1,61%) en ambachtelijke bakkerijen (1,84%).

Voeding en Gezondheid - 6 december 2018

Lees meer

Op 1 januari 2019 treedt de nieuwe Duitse verpakkingswet (VerpackG) in werking voor onder andere kartonnen dozen, plastic zakken en shampooflessen. Voor bedrijven die verpakte consumentengoederen exporteren naar Duitsland komen er meer verplichtingen en nieuwe sancties.

Markt en Ondernemerschap - 29 november 2018

Lees meer

Het Nationaal Preventieakkoord is officieel ondertekend door FNLI-directeur Marian Geluk. In het bijzijn van Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sloten meer dan 50 partijen het Akkoord met als doel overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik tegen te gaan. Het is de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord om een daling te bereiken in het aandeel mensen met overgewicht tot het niveau van 1996. Partijen zetten zich in om de omgeving gezonder te maken en om kinderen meer te laten bewegen.

Markt en Ondernemerschap - 29 november 2018

Lees meer

 

Ouder nieuws


Ga naar pagina: