Nieuws

Flanders’ FOOD (België) start begin 2018 het project ‘CropExplore’ voor: ‘Exploratie van alternatieve gewassen voor het gebruik in voedingstoepassingen’. Vanuit de markt is er een duidelijke trend naar een rijker gebruik aan grondstoffen in dagdagelijkse producten. Voor de industrie betekent dit heel wat mogelijkheden voor productontwikkeling.

Product en Proces - 30 juni 2017

Lees meer

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kijkt naar de opties om communicatie over kleinere verbeteringen van de productsamenstelling mogelijk maken. Nu mogen volgens de Europese voeding- en gezondheidsclaimwetgeving alleen reducties van 25% voor zout en voor overige 30% op het etiket worden vermeld. Voor bedrijven kan het bijvoorbeeld bij afspraken binnen het Akkoord Verbetering Productsamenstelling een extra mogelijkheid geven tot consumentencommunicatie op het etiket. 

Voeding en Gezondheid - 30 juni 2017

Lees meer

De laatste tijd staat brood weer volop in de schijnwerpers. Een nieuw onderzoek beweerde dat de ene persoon anders reageert op wit- of volkorenbrood dan de ander. Hoe dit precies zit, leest in u de reactie van het NBC op dit onderzoek. Nu.nl publiceerde het artikel ‘Feit of fabel: de grootste (on)zin over brood’. Dat maakt korte metten met een aantal mythes over brood en zet de feiten helder op een rij.

Voeding en Gezondheid - 30 juni 2017

Lees meer

 

Ouder nieuws


Ga naar pagina: