Nieuwsbericht

De Week van de levensmiddelenindustrie krijgt vorm in Noord-Nederland

De Week van de levensmiddelenindustrie krijgt vorm in Noord-Nederland

Het vasthouden van de toppositie van de levensmiddelenindustrie vraagt om voldoende MBO/HBO technisch/technologisch geschoold personeel. Om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met onze industrie, en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen, organiseert de FNLI vanuit de Human Capital Agenda Stuurgroep (HCA; waarin ook de NVB actief participeert) samen met bedrijven in Noord-Nederland van 2 t/m 8 november FutureProef | Week van de Levensmiddelenindustrie.

Bedrijven openen met FutureProef letterlijk en figuurlijk hun deuren jongeren (focus op VMBO/HAVO-scholieren) en hun leerkrachten en ouders. Elk bedrijf wordt gekoppeld aan een aantal klassen van middelbare scholen, waar de bedrijven in de maand oktober een aantal gastlessen zullen verzorgen. De scholieren brengen vervolgens tijdens de Week van de Levensmiddelenindustrie een bedrijfsbezoek.

De FNLI verzorgt een toolkit en de overkoepelende communicatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Magreet Schijvens (m.schijvens@fnli.nl) of Wim Kannegieter (w.kannegieter@nedverbak.nl).

De NVB ondersteunt deze activiteit van HCA vanuit de FNLI van harte. Leden van de NVB hebben zitting in een groot aantal regio werkgroepen van HCA.

Wim Kannegieter

Markt en Ondernemerschap -