Nieuwsbericht

FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie

FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie

Vorig jaar organiseerde de FNLI voor het eerst FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie. In Noord-Nederland openden levensmiddelenfabrikanten hun deuren voor middelbare scholieren (zie o.a. Flits 87, 2015). Na dit eerste succes rolt de FNLI dit initiatief in 2016 uit in drie regio’s: regio Noord, regio Rijnmond en regio Ede-Wageningen. U kunt uw bedrijf vanaf nu aanmelden om deel te nemen aan FutureProef 2016!

Waarom Futureproef?
Het vasthouden van de internationale toppositie van de Nederlandse levensmiddelenindustrie vraagt om voldoende technisch geschoold personeel, onder andere operators en monteurs. Uit onderzoek blijkt dat VMBO-scholieren, die een vervolgopleiding moeten kiezen, de levensmiddelenindustrie als werkgever amper kennen. FutureProef, Week van de Levensmiddelenindustrie is er om jongeren op een toegankelijke manier kennis te laten maken met onze industrie, en te stimuleren om een opleiding in deze richting te kiezen.

Hoe kunt u meedoen?
Lees hier wat meedoen met FutureProef inhoudt. Levensmiddelenfabrikanten uit de regio richten zich met FutureProef op jongeren (focus op VMBO/HAVO-scholieren) en hun leerkrachten en ouders. Bedrijven leggen contact met middelbare scholen in hun omgeving. In oktober 2016 geven bedrijven gastlessen op de deelnemende scholen. Tijdens de Week van de Levensmiddelenindustrie, van 7 t/m 11 november 2016, brengen de scholieren een bezoek aan de bedrijven. De focus ligt op rondleidingen, maar er zijn ook andere manieren om invulling aan het bedrijfsbezoek te geven, denk aan het organiseren van smaakworkshops. Deze activiteiten worden landelijk en regionaal onder de aandacht gebracht.

Doe mee aan Futureproef

Meer weten en aanmelden
Voor meer informatie of om uw bedrijf aan te melden, neem contact op met Arry Verhage via 0318 648 750 / 06 466 334 78 / a.verhage@sol-online.nl.

Markt en Ondernemerschap -