Nieuwsbericht

NVB Workshop FLOURplus op 19 januari 2017

NVB Workshop FLOURplus op 19 januari 2017

Bent u – net als 85% van de ondervraagde Europese bakkerijen – van mening dat variatie in de kwaliteit van tarwemeel een punt van zorg is in uw bakkerij? Dan nodigt de NVB u graag uit voor de workshop FLOURplus.

FLOURplus is een online systeem voor bakkerijen die zich bezighouden met de variatie van de kwaliteit van tarwemeel. Het systeem is het resultaat van een 3-jarig onderzoeksproject – gecoördineerd door de Europese branche organisatie voor Industriële Bakkerijen (AIBI) – waarin ontwikkelingen op het gebied van meelanalyses, bakkerijwetenschap en kunstmatige intelligentie zijn samengebracht. Op basis van uw meelanalyse gegevens geeft het FLOURplus-systeem kwalitatieve en kwantitatieve aanbevelingen over proces- en receptuuraanpassingen en geeft daarbij de desgewenste begeleiding.

Het project
Vier Europese bakkerijorganisaties, twee bakkerijen en drie onderzoekscentra hebben van 2014 tot en met 2016 gewerkt aan het FLOURplus-project (www.flourplus.eu). In dit project:

  • Zijn de binnen Europa toegepaste meelanalyses en de compensatiestrategieën die bakkerijen toepassen voor de variatie in de tarwemeelkwaliteit geëvalueerd;
  • Zijn meelanalyses, baktechnische onderzoeken en sensorische testen uitgevoerd op een selectie van Europese tarwemelen;
  • Is de relatie geëvalueerd tussen meelgegevens, proces- en receptuurparameters en de eigenschappen van het eindproduct brood;
  • Zijn zelflerende algoritmes ontwikkeld voor het modelleren van kwaliteit- en procesgegevens in de bakkerij.

What’s in it for me?
Tijdens de interactieve workshop krijgt u een demonstratie van het online systeem dat het gedrag van het meel op basis van de meelspecificatie kan voorspellen. Daarnaast worden de aanvullende resultaten gepresenteerd van het FLOURplus project, zoals de aanbevelingen voor het opzetten van meelanalyses, een leidraad voor het gebruik van alternatieve gist-stammen in het bakkerijproces en een kneed-monitoring systeem.

NVB Workshop programma
12.30 – 13.00     Inloop met broodjes

13.00 – 13.45     Het Europese FLOURplus project

13.45 – 14.30     Resultaten vanuit de bakkerijpilots

14.30 – 15.00     Pauze

15.00 – 16.30     Demonstratie FLOURplus systeem

16.30 – 17.00     Discussie

17.00 – 18.00     Borrel

Tolkservice
Een gedeelte van de presentaties wordt in het Engels gegeven. Een tolkservice is aanwezig om u de vertaling van het Engels naar het Nederlands te geven via een koptelefoontje. Indien u hier gebruik van wilt maken kunt u dit middels het aanmeldformulier voor vrijdag 16 december kenbaar maken.

Datum en locatie Workshop FLOURplus

Datum: Donderdagmiddag 19 januari
Locatie: Nederlands Bakkerij Centrum, Wageningen
Prijs: NVB-lid - Gratis | Niet NVB-lid - € 75,- (exclusief BTW)

Aanmelden:      U kunt zich aanmelden voor deze NVB workshop FLOURplus door bijgevoegd aanmeldformulier ingevuld te sturen aan het NVB secretariaat (secretariaat@nedverbak.nl).

Nynke Leonards

kennis@nedverbak.nl

Product en Proces -