Nieuwsbericht

Bijdrageregeling BPV

Bijdrageregeling BPV

In september starten de scholen weer. Zowel het middelbaar onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs. Van oudsher schooltypes waar de bakkerijbranche veel nieuwe mensen uit nodig heeft. Zeker in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt.

De NVB vindt het belangrijk dat er voldoende erkende leerbedrijven zijn die leerlingen beroepspraktijkvorming (BPV) kunnen geven. De tijd die deze bakkerijen investeren in – letterlijk - de toekomst van de bakkerijbranche, moet ook financieel worden gewaardeerd.

De NVB ondersteunt via het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf de Bijdrageregeling Beroepspraktijkvorming voor Werkgevers. Dat is een regeling waarin het leerbedrijf een vergoeding krijgt van € 90 per maand per BBL-leerling of een vergoeding van € 1,38 per stage-uur per BOL-leerling (maximaal € 90 per maand) tot een maximum van 4 leerlingen per bedrijf per jaar.

Startende BBLl-leerlingen maken overigens aanspraak op een Startersbijdrage voor werknemers. Deze eenmalige bijdrage is € 220 voor leerlingen die de opleiding ten minste 3 maanden blijven volgen. BBL-leerlingen die de opleiding voor bake-offbakker of voor verkoopmedewerker volgen, maken aanspraak op een eenmalige bijdrage van € 110.

De Bijdrageregeling Beroepspraktijkvorming treft u aan op de website van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf.

Wim Kannegieter
w.kannegieter@nedverbak.nl

Arbeid en Arbeidsomstandigheden -