Voeding en Gezondheid

De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
- Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
- Voeding en gezondheid
- Verpakkingen en milieu.

Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.


Nieuws

Het Voedingscentrum heeft in opdracht van het ministerie van VWS de app ‘Kies ik gezond?’ ontwikkeld en gelanceerd. Consumenten kunnen hiermee producten, zo ook broden en bakkerswaren, qua voedingswaarde en ingrediënten vergelijken in de supermarkt (scannen streepjescode) en daarbuiten (zoeken op productnaam). De gegevens in de app komen vanuit de databanken waarin u uw productinformatie invoert.

12-01-2018

Lees meer

De NVWA publiceerde eind 2017 haar jaarlijkse zoutmonitoring . In totaal zijn er 98 broodsoorten (zoals bruin-, volkoren-, wit- en stokbrood en diverse kleinbroodsoorten) geanalyseerd en vergelijken met de monitoring uit 2011. De resultaten laten een zoutreductie van gemiddeld 16% zien tussen de steekproeven van 2011 en 2017. Dit is in lijn met de verwachingen. Aangezien in 2011 de wettelijke zoutnorm van 2,1% zout op de droge stof en vanaf 2013 1,8% geldt, een reductie van 14%.

12-01-2018

Lees meer

Het Joint Research Centre (JRC) van de Europese Commissie heeft een wetenschappelijke publicatie gepubliceerd over de gezondheidseffecten van volkorengranen. De JRC formuleert onafhandelijk wetenschappelijk bewijs ten behoeve van het beleid van de Europese Unie. Preventie en gezonde leefstijl staan namelijk hoog op de Europese agenda. 

12-01-2018

Lees meer

FAQ

Zijn gluten gevaarlijk?

Nee, er is echter wel een groep in Nederland die gluten niet of minder goed kan verdragen. Deze groep heeft Coeliakie, Glutenallergie of glutenintolerantie.