Voeding en Gezondheid

De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
- Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
- Voeding en gezondheid
- Verpakkingen en milieu.

Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.


Nieuws

Afgelopen zomer werd bekend dat er fipronil is gebruikt om luizen te bestrijden in de pluimveesector. Met alle gevolgen van dien voor de kippen, eieren en bedrijven die deze producten en afgeleide daarvan verwerken en verkopen. De politieke dicussie over deze crisis is nog in volle gang en is in de nationale media goed te volgen.

31-08-2017

Lees meer

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kijkt naar de opties om communicatie over kleinere verbeteringen van de productsamenstelling mogelijk maken. Nu mogen volgens de Europese voeding- en gezondheidsclaimwetgeving alleen reducties van 25% voor zout en voor overige 30% op het etiket worden vermeld. Voor bedrijven kan het bijvoorbeeld bij afspraken binnen het Akkoord Verbetering Productsamenstelling een extra mogelijkheid geven tot consumentencommunicatie op het etiket. 

30-06-2017

Lees meer

De laatste tijd staat brood weer volop in de schijnwerpers. Een nieuw onderzoek beweerde dat de ene persoon anders reageert op wit- of volkorenbrood dan de ander. Hoe dit precies zit, leest in u de reactie van het NBC op dit onderzoek. Nu.nl publiceerde het artikel ‘Feit of fabel: de grootste (on)zin over brood’. Dat maakt korte metten met een aantal mythes over brood en zet de feiten helder op een rij.

30-06-2017

Lees meer

FAQ

Zijn gluten gevaarlijk?

Nee, er is echter wel een groep in Nederland die gluten niet of minder goed kan verdragen. Deze groep heeft Coeliakie, Glutenallergie of glutenintolerantie.