
Broodcampagne update – PR en social activiteiten
Na de Week van het Brood in januari is er – weliswaar minder zichtbaar, maar gestaag – verder gewerkt aan de campagne ‘Brood, goed verhaal’. Het NVB Bestuur heeft voortzetting
Na de Week van het Brood in januari is er – weliswaar minder zichtbaar, maar gestaag – verder gewerkt aan de campagne ‘Brood, goed verhaal’. Het NVB Bestuur heeft voortzetting
De trainingen kruisbesmetting allergenen voor NVB en NEBAFA leden waren zeer geslaagde bijeenkomsten. Ruim 50 kwaliteitsmedewerkers van bakkerijen en bakkerijgrondstofleveranciers zijn helemaal bijgepraat over het nieuwe allergenenbeleid voor kruisbesmetting en
Dinsdag 14 mei stuurde het kabinet het rapport over de invoering van een brede suikertaks aan de Tweede Kamer. Volgens het rapport is deze effectief en goed uitvoerbaar. FNLI heeft
In opdracht van de NVB voert FoodBase ook dit jaar weer een landelijke zoutmonitoring in brood uit. Het doel hiervan is om een betrouwbaar en onafhankelijk beeld van het zoutgehalte
Hertoetsing arbocatalogus onderdeel machineveiligheid Recent is het onderdeel machineveiligheid van de arbocatalogus goedgekeurd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. Hiermee zijn alle onderdelen goedgekeurd, behalve het onderdeel stoffen en meelstof. De verwachting
31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf biedt in samenwerking met Medipro een kosteloze webinar aan om je bakkerij rookvrij te maken. Deze
Misschien op dit moment wel het meest urgente probleem voor bakkerijen. Hoe word ik toekomstbestendig. M.a.w. hoe organiseer ik voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet om ook in de toekomst nog
Op 16 mei 2024 heeft de voorjaars ledenvergadering van de NVB plaatsgevonden. De opkomst was zonder meer goed te noemen. In totaal was meer dan 50% van de leden aanwezig.
Het onderzoeksproject “Well on Wheat?” (2017 – 2022) had als doel antwoorden te vinden op vragen en beweringen rond ongezonde kenmerken van tarwe. De resultaten zijn inmiddels gepubliceerd. NBC schreef
Het aandeel Nederlands baktarwe in onder andere brood kan de komende jaren groeien. Zo blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research (WUR), die dit onderzoek uitvoerde voor de PPS
Door het dagverse karakter van brood is verspilling een onderwerp dat aandacht verdient. Niet alleen bij consumenten thuis, maar ook in de keten. Daarom zet de NVB (Nederlandse Vereniging voor
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft eind april meerdere maatregelen gepresenteerd die netcongestie moeten verminderen. Onderdeel van het pakket is onder andere het mogelijk maken van prioritering in de