De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
– Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
– Voeding en gezondheid
– Verpakkingen en milieu.
Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.
Jaarlijks geeft de NVB opdracht om een Zoutmonitoring te doen naar de ontwikkeling van zout in brood in de Nederlandse Bakkerijbranche. Hiertoe worden industriële en ambachtelijke bakkerijen getest op de hoeveelheid zout in brood. Dit onderzoek wordt verricht naar alle soorten brood zoals die gedefinieerd zijn in het Warenwetbesluit. Deze test wordt operationeel gecoördineerd door het NBC in Wageningen. De resultaten op hoofdlijnen zijn elders op de NVB website te vinden.
Nieuws
Workshop kruisbesmetting allergenen – 19 april
Afgelopen december heeft het ministerie van VWS nieuw beleid voor kruisbesmetting en Precautionary Allergen Labeling (PAL) vastgesteld, met grote gevolgen voor o.a. de bakkerijketen. Graag
14 maart 2024
Volkorenbrood net zo lekker als bruinbrood
Veel Nederlanders zien volkorenbrood vooral als de gezonde optie en niet als de lekkerste optie. Recent vergelijkend smaakonderzoek van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) wijst
30 januari 2024
Nieuw beleid voor kruisbesmetting en PAL vastgesteld
Er is een nieuw beleid kruisbesmetting en Precautionary Allergen Labeling (PAL) vastgesteld door de minister van VWS. In het beleid zijn referentiedosissen, de status en bewoording
16 januari 2024