De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
– Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
– Voeding en gezondheid
– Verpakkingen en milieu.
Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.
Jaarlijks geeft de NVB opdracht om een Zoutmonitoring te doen naar de ontwikkeling van zout in brood in de Nederlandse Bakkerijbranche. Hiertoe worden industriële en ambachtelijke bakkerijen getest op de hoeveelheid zout in brood. Dit onderzoek wordt verricht naar alle soorten brood zoals die gedefinieerd zijn in het Warenwetbesluit. Deze test wordt operationeel gecoördineerd door het NBC in Wageningen. De resultaten op hoofdlijnen zijn elders op de NVB website te vinden.
Nieuws
Zorgen over poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) – stand van zaken en advies
Poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) zijn chemische stoffen die van nature niet voorkomen. Ze worden door de mens gemaakt o.a. vanwege hun gunstige water- , vet-
16 maart 2023
Voedselconsumptiepeiling; wat, waar en wanneer eet en drinkt Nederland?
RIVM verzamelt periodiek gegevens over de voedselconsumptie en de voedingstoestand van de Nederlandse bevolking. Dit onderzoek is de Voedselconsumptiepeiling. De eerste resultaten van de nieuwe
21 februari 2023
Gezondheidsraad evalueert herziene berekening Nutri-Score
De Gezondheidsraad heeft de herziene berekening van het voedselkeuzelogo Nutri-Score geëvalueerd. Het voedselkeuzelogo Nutri-Score kan volgens de raad een waardevolle aanvulling zijn op de bestaande
12 januari 2023