De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
– Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
– Voeding en gezondheid
– Verpakkingen en milieu.
Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.
Jaarlijks geeft de NVB opdracht om een Zoutmonitoring te doen naar de ontwikkeling van zout in brood in de Nederlandse Bakkerijbranche. Hiertoe worden industriële en ambachtelijke bakkerijen getest op de hoeveelheid zout in brood. Dit onderzoek wordt verricht naar alle soorten brood zoals die gedefinieerd zijn in het Warenwetbesluit. Deze test wordt operationeel gecoördineerd door het NBC in Wageningen. De resultaten op hoofdlijnen zijn elders op de NVB website te vinden.
Nieuws
Nutri-Score beïnvloedt keuze van de consument
Voedselkeuzelogo Nutri-Score helpt de consument om gezondere voedingskeuzes te maken. Dat volgt uit een studie uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit Gent. Het logo wordt
30 november 2020
Nieuwe versie van VITAL – VITAL 3.0
Een nieuwe versie van VITAL -3.0- is gelanceerd door Allergen Bureau. De aanpassingen in deze versie zijn vastgesteld op basis van de aanbevelingen van het
31 oktober 2019
Resultaten topsectorproject Satiety
In de afgelopen jaren is de bakkerijbranche steeds meer te weten gekomen over de gezondheidsaspecten van brood. Bijvoorbeeld over de positieve effecten op de gezondheid door het eten van volkorentarwegranen. De Europese voedings- en gezondheidsclaim wetgeving staat echter niet toe dat deze vermeende gezondheidsvoordelen op productniveau worden gecommuniceerd.
31 januari 2019