De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
– Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
– Voeding en gezondheid
– Verpakkingen en milieu.
Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.
Jaarlijks geeft de NVB opdracht om een Zoutmonitoring te doen naar de ontwikkeling van zout in brood in de Nederlandse Bakkerijbranche. Hiertoe worden industriële en ambachtelijke bakkerijen getest op de hoeveelheid zout in brood. Dit onderzoek wordt verricht naar alle soorten brood zoals die gedefinieerd zijn in het Warenwetbesluit. Deze test wordt operationeel gecoördineerd door het NBC in Wageningen. De resultaten op hoofdlijnen zijn elders op de NVB website te vinden.
Nieuws
Reactief standpunt: Moutextract is geen additief
Naar aanleiding van het gewijzigde handhavingsbeleid op verkeerd gebruik van clean label ingrediënten heeft de NVB kwaliteitswerkgroep gesproken over moutextract. Het NVWA handboek additieven wekt
15 juni 2022
Project Bakkerszout 2.0.
De bakkerijsector heeft naam gemaakt als een sector die zoutverlaging zeer gestructureerd en effectief aanpakt. Hierdoor is het zoutpercentage in brood in het afgelopen decennium
14 juni 2022
Begeleiding bij stoppen met roken vergroot kans van slagen
Per 1 januari 2022 zijn de rookruimtes in bedrijven gesloten en ook roken op het buitenterrein is aan strenge regels gebonden. Dé aanleiding voor onder
25 januari 2022