De NVB houdt zich bezig met alle aspecten die te maken hebben met de producten uit de bakkerijsector. Voor de aangesloten leden volgt de NVB actief de ontwikkelingen op ondermeer de onderstaande werkgebieden:
– Levensmiddelenwetgeving & Voedselveiligheid
– Voeding en gezondheid
– Verpakkingen en milieu.
Maar ook andere onderdelen van het terrein van Voeding en Gezondheid behoren tot het werkveld van de NVB.
Jaarlijks geeft de NVB opdracht om een Zoutmonitoring te doen naar de ontwikkeling van zout in brood in de Nederlandse Bakkerijbranche. Hiertoe worden industriële en ambachtelijke bakkerijen getest op de hoeveelheid zout in brood. Dit onderzoek wordt verricht naar alle soorten brood zoals die gedefinieerd zijn in het Warenwetbesluit. Deze test wordt operationeel gecoördineerd door het NBC in Wageningen. De resultaten op hoofdlijnen zijn elders op de NVB website te vinden.
Nieuws
Voorbereiden op invoering Nutri-Score
De informatiewebsite voor bedrijven die Nutri-Score willen gebruiken is online. Deze is ontwikkeld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en bevat alle
14 september 2023
NBC: Onderzoek naar acrylamide in ontbijtkoek
De Europese wetgeving heeft voedselfabrikanten verplicht gesteld maatregelen te nemen om de hoeveelheid acrylamide in producten zo laag mogelijk te houden. In dit kader heeft
27 juli 2023
Literatuurstudie Bakkerszout 2.0 afgerond
Schuttelaar & Partners heeft de literatuurstudie voor het project Bakkerszout 2.0 afgerond en de resultaten op 6 juli gepresenteerd. Uit wetenschappelijke studies naar zout en
26 juli 2023