Duurzaamheid, een thema waar niemand tegenwoordig meer omheen kan. Ook de NVB en haar leden zetten flinke stappen naar verduurzaming van de bakkerij industrie. We streven naar een verminderde CO2-uitstoot van 49% in 2030 door productieprocessen te optimaliseren.
Daarnaast is de NVB stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling om zo bij te dragen aan het reduceren van broodverspilling bij consumenten en reststromen te verwaarden.
En NVB onderschrijft het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenant voedingsmiddelen, om risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan verduurzaming van de productieketen.
Nieuws
Duurzaam verpakken – tips vanuit de NVB
Duurzaam verpakken staat steeds hoger op de agenda, maar kent ook vele uitdagingen. Want nog niet alle wensen zijn (betaalbaar) te realiseren. De NVB netwerkgroep
Gids voor Duurzaamheidsclaims
De adverteerdersvereniging bvA heeft met inbreng van diverse partijen, waaronder de FNLI, een uitgebreide duurzaamheidsgids voor communicatie en marketing ontwikkeld. Deze gids zet stap voor
Paasactie Broodzakken 2023
Afgelopen jaren hebben we, met diverse industriële bakkerijen, rond Pasen en de Verspillingsvrije Week miljoenen nudge-stickers op broodzakken geplakt, om zo consumenten te activeren hun
Links
Brood: duurzaam alternatief
- Brood: Lekker, gezond en duurzaam
- De invloed van brood op het milieu
- Voordelen van volkoren: Duurzaamheid
Reststromen
- NVB tegen voedselverspilling
- Reststromen brood als circulaire grondstof
- Waardering en verspilling van brood
Energie
- CO2 benchmark: verduurzaming van de industriële bakkerij
- ODE, SDE++ en level playing field bedrijfsleven
- Bakkerij Fuite beschouwt energiebesparing als een morele verplichting
Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)