Duurzaamheid, een thema waar niemand tegenwoordig meer omheen kan. Ook de NVB en haar leden zetten flinke stappen naar verduurzaming van de bakkerij industrie. We streven naar een verminderde CO2-uitstoot van 49% in 2030 door productieprocessen te optimaliseren.
Daarnaast is de NVB stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling om zo bij te dragen aan het reduceren van broodverspilling bij consumenten en reststromen te verwaarden.
En NVB onderschrijft het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenant voedingsmiddelen, om risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan verduurzaming van de productieketen.
Nieuws
Webinarreeks CSRD – verplichte kost voor grotere bakkerijen.
In de vorige nieuwsbrief stond een artikel over de CSRD. Een nieuw onderwerp. Grotere bakkerijen gaan verplicht worden om in hun jaarverslag te rapporteren over
23 januari webinar Monitoring Voedselresten NVB leden
23 januari organiseert NVB een webinar over voedselverspilling. Tijdens dit webinar worden de uitkomsten uit de Monitoring Voedselresten NVB leden gepresenteerd door Wageningen Research. De
Grotere bakkerijen zullen meer aandacht aan duurzaamheid en duurzaamheidsrapportages moeten gaan besteden.
In toenemende mate krijgen voedingsbedrijven, zowel nationaal als internationaal, regelgeving voor verduurzaming op hun bord. Op 5 januari 2023 is de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive,
Links
Brood: duurzaam alternatief
- Brood: Lekker, gezond en duurzaam
- De invloed van brood op het milieu
- Voordelen van volkoren: Duurzaamheid
Reststromen
- NVB tegen voedselverspilling
- Reststromen brood als circulaire grondstof
- Waardering en verspilling van brood
Energie
- CO2 benchmark: verduurzaming van de industriële bakkerij
- ODE, SDE++ en level playing field bedrijfsleven
- Bakkerij Fuite beschouwt energiebesparing als een morele verplichting
Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)