Duurzaamheid, een thema waar niemand tegenwoordig meer omheen kan. Ook de NVB en haar leden zetten flinke stappen naar verduurzaming van de bakkerij industrie. We streven naar een verminderde CO2-uitstoot van 49% in 2030 door productieprocessen te optimaliseren.
Daarnaast is de NVB stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling om zo bij te dragen aan het reduceren van broodverspilling bij consumenten en reststromen te verwaarden.
En NVB onderschrijft het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenant voedingsmiddelen, om risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan verduurzaming van de productieketen.
Nieuws
Duurzaamheid en energietransitie bij Poppies Bakeries
Poppies Bakeries, een hardgroeiend en van oorsprong Vlaams bedrijf, maakt zoete bakkerijproducten. De onderneming heeft veertien bakkerijen en meer dan 1.300 werknemers in Europa en
Masterclass CO2-reductie Industrie voorjaar 2024
Dinsdag 6 en 27 februari, 19 maart, 16 april Locatie: Online (Teams) KWA Bedrijfsadviseurs, VEMW, NVDE en RVO organiseren voor de zevende opeenvolgende keer de
Webinar nieuwe werkwijze netcongestie
Op donderdag 23 november van 16.45 – 17.45 uur organiseren VNO-NCW en MKB-Nederland met Maarten Otto, voorzitter van Netbeheer Nederland, een webinar voor de leden
Links
Brood: duurzaam alternatief
- Brood: Lekker, gezond en duurzaam
- De invloed van brood op het milieu
- Voordelen van volkoren: Duurzaamheid
Reststromen
- NVB tegen voedselverspilling
- Reststromen brood als circulaire grondstof
- Waardering en verspilling van brood
Energie
- Berekening mogelijkheden energiebesparing (Deb.nl)
- CO2 benchmark: verduurzaming van de industriële bakkerij
- ODE, SDE++ en level playing field bedrijfsleven
- Bakkerij Fuite beschouwt energiebesparing als een morele verplichting
Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)