Duurzaamheid, een thema waar niemand tegenwoordig meer omheen kan. Ook de NVB en haar leden zetten flinke stappen naar verduurzaming van de bakkerij industrie. We streven naar een verminderde CO2-uitstoot van 49% in 2030 door productieprocessen te optimaliseren.
Daarnaast is de NVB stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling om zo bij te dragen aan het reduceren van broodverspilling bij consumenten en reststromen te verwaarden.
En NVB onderschrijft het Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) convenant voedingsmiddelen, om risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade te beperken en zo te werken aan verduurzaming van de productieketen.
Nieuws
IMVO-convenant stopt, voorbereidingen nieuwe wetgeving in volle gang
De FNLI heeft onlangs de resultaten van het op 30 juni afgeronde IMVO-convenant gepubliceerd. Met 13 deelnemers (van totaal 94) was de NVB weer goed
Website Duurzaam Energie Besparen.
Wie energie bespaart, bespaart kosten en onderneemt duurzaam. Wist je dat de overheid energiebesparende maatregelen ook stimuleert en soms zelfs wettelijk verplicht? Wat je motivatie
Minimaal 30% compensatie op klimaatvriendelijke investeringen
Wanneer je als ondernemer uit de industrie plannen hebt voor een klimaatvriendelijke investering waarvan de terugverdientijd meer dan vijf jaar bedraagt, is er nu een
Links
Brood: duurzaam alternatief
- Brood: Lekker, gezond en duurzaam
- De invloed van brood op het milieu
- Voordelen van volkoren: Duurzaamheid
Reststromen
- NVB tegen voedselverspilling
- Reststromen brood als circulaire grondstof
- Waardering en verspilling van brood
Energie
- Berekening mogelijkheden energiebesparing (Deb.nl)
- CO2 benchmark: verduurzaming van de industriële bakkerij
- ODE, SDE++ en level playing field bedrijfsleven
- Bakkerij Fuite beschouwt energiebesparing als een morele verplichting
Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO)