Nieuws

Leden nieuws

WHO-conceptrichtlijn zoutvervangers

Op 23 maart j.l. heeft WHO een conceptrichtlijn voor het gebruik van zoutvervangers aangeboden voor consultatie. Het rapport omvat o.a. een systematische review van wetenschappelijke publicaties over dit onderwerp. Op

Lees verder »
Algemeen

Update Broodcampagne

De tweejarige campagne Brood, goed verhaal is gestart in 2022 met de Week van het Brood en was in de tweede helft 2022 volop te zien via televisie, social media,

Lees verder »
Belangenbehartiging

Geldfit en Nibud

Sinds vorige maand heeft de NVB voor haar werknemers een aparte pagina op de website van Geldfit. Hier kunnen medewerkers en/of werkgevers terecht voor advies over geldzaken of budgetaangelegenheden. Onze

Lees verder »
Leden nieuws

Start literatuurstudie Bakkerszout 2.0

Op 14 april a.s. gaat het project Bakkerszout 2.0 van start, met een kick-off voor de wetenschappelijke literatuurstudie, uitgevoerd door Schuttelaar & Partners. Naast de werkgroep-coördinatoren is hiervoor ook een

Lees verder »
Algemeen

Nieuw Meesterexamen in april 2025

In april 2025 worden nieuwe examens georganiseerd om de titel Meester Boulanger of Meester Patissier te behalen. Nieuw zal zijn dat het Meesterexamen wordt losgekoppeld van de inauguratie van de

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Wijziging uitvoeringsregels ontslagprocedure

Wilt u uw werknemer ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid? Vraag dan eerst een ontslagvergunning bij ons aan. Om toestemming te krijgen, moet u aantonen dat u genoeg heeft

Lees verder »