Uitnodiging workshop Suikerreductie in gebak

De NVB organiseert samen met Wageningen University & Research (WUR) een workshop over suikerreductie in banket, in het kader van de Nationale Aanpak Productverbetering. Drie NVB-leden werken momenteel samen met WUR om suiker in banket te verlagen met behulp van suikervervangers. Kennis over suiker(reductie) in banket en learnings uit de cases worden gedeeld en de suikerverlaagde producten kunnen geproefd worden

Datum:    Donderdag 19 juni 2025
Locatie:   Wageningen Food & Biobased Research
Tijd:         13:30 – 16:30 uur
Voor wie: medewerkers productontwikkeling, inkoop, commercie en kwaliteit van
                 banketbakkerij/patisserie en grondstofleveranciers

Ik meld me aan!

Wat kan je verwachten?

Programma:
13.30 – 13.45 Welkom en introductie 
13.45 – 14.00 Hoe kijken wij aan tegen suikerreductie (WUR)
14.00 – 14.30 Aanpak suikerreductie (WUR) 
14.30 – 14.45 Wetgeving suikerreductie (NVB) 
Pauze 
15.15 – 15.40 Proeven producten 
15.40 – 16.10 Suikerreductie in de praktijk (3 NVB-leden) 
16.10 – 16.25 Vragen & discussie 
16.25 – 16.30 Afsluiting 

De workshop sluit aan bij de agenda van NAPV netwerkregisseur. In de eerste helft van 2025 staat de NAPV-categorie banket en zoetwaren op de agenda, met als doel gezamenlijke afspraken te maken met stakeholders zoals CBL en diverse retailers om suiker, verzadigd vet en zout te reduceren. De opgedane inzichten uit de bedrijfscases en workshop ondersteunen brancheafspraken om de NAPV-doelen van 2030 te behalen. Naar het aanmeldformulier

Meld je aan en nodig je grondstofleverancier uit!


Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 juni via onderstaande online formulier. Ook jouw grondstofleverancier is van harte welkom (gratis). Stuur de uitnodiging gerust door! 

We kijken uit naar je komst!

Wil je meer informatie of heb je vragen, neem contact op met Linda van Zonsbeek (kennis@nedverbak.nl).

Naar het aanmeldformulier