Nieuws

Energie

Praktijkoplossing Netcongestie

Energiehub Koekjesbakkerij Hellema Hallum In het Friese Hallum produceert bakkerij Hellema al vijf generaties koekjes. Gerrit Hellema (directeur van Hellema Hallum B.V.) zag al in 2021 dat het stroomnet in

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Hulp gezocht voor themacampagnes

Veilig & Gezond (NBC) en Bakkracht ontwikkelen samen 2 themacampagnes om de bakkerijsector in het licht te zetten: Een campagne gericht op instroom en behoud van de nieuwe generatie medewerkers.

Lees verder »
Algemeen

MBO en de industriële bakkerij

Mbo-opleidingen Wanneer er over mbo-opleidingen voor de bakkerij wordt gesproken, wordt er al snel gedacht aan de opleidingen brood en banket op het ROC. Voor de industriële bakkerijen is er

Lees verder »
Leden nieuws

Tussenevaluatie cao-jaar 2024

De aanhoudende druk om lonen flink te laten stijgen in combinatie met vrees van werkgevers om onvoldoende aantrekkelijk te zijn op de arbeidsmarkt, zet de betaalbaarheid van loonstijgingen onder druk.

Lees verder »
Algemeen

Introductieprogramma Industriële bakkerijen

Voor je nieuwe medewerkers Industriële bakkerijen kunnen hun nieuwe medewerkers, uitzendkrachten of stagiairs kosteloos laten deelnemen aan het Introductieprogramma voor de industriële bakkerij. Wat is het? Het Introductieprogramma is een

Lees verder »
Duurzaam & Verantwoord

Verspillingsvrije week 2024

Afgelopen jaren zijn er natuurlijk al miljoenen nudge-stickers op broodzakken geplakt, om zo consumenten te activeren hun hele brood op te eten. Tijdens de Verspillingsvrije Week van 2024 (9 tm

Lees verder »