Nieuws

Algemeen

FNLI-statement titaniumdioxide (E 171)

Op de website van FNLI staat een statement over titaniumdioxide (E 171). Verschillende levensmiddelenbedrijven zijn door foodwatch benaderd over het gebruik van titaniumdioxide (E171) in hun productie. Het gebruik van

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Prinsjesdag en vooruitzichten 2020

Traditioneel is Prinsjesdag (3e dinsdag van september) de opening van het parlementaire jaar. De regering maakt dan haar plannen bekend voor het komend jaar. In de Prinsjesdagnieuwsbrief van VNONCW worden

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

UWV Werkgeversportaal en eHerkenning

Inloggen op het werkgeversportaal van UWV kan vanaf 1 november 2019 alleen nog maar met eHerkenning. Dit lijkt nog ver weg, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en voorbereiding.

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Berekeningsmodule Transitievergoeding

Op de website van de AWVN is een berekeningsmodule aanwezig om de transitievergoeding te bepalen voor medewerkers waarvan het dienstverband gaat beëindigen. Dit kan NVB leden goed helpen bij het

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Nieuwe normen blootstelling meelstof

Vanaf 1 januari 2020 geldt er een officiële grenswaarde voor blootstelling aan meelstof. Wat betekent dit voor u? Het inademen van meelstof kan leiden tot bakkersastma, wat ernstige gevolgen kan

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Arbeidsmarktcommunicatie van deze tijd

Industriële bakkerijen zijn inmiddels zeer actief in het communiceren via sociale media om de doelgroep van nieuw personeel te bereiken. De tijd dat recht op en neer personeelsadvertenties zetten in

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Workshop Wet Arbeidsmarkt in Balans

Dinsdag 24 september heeft een groot aantal NVB-leden kennis gemaakt met de vele gevolgen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Deze wet gaat op 1 januari 2020 in werking treden

Lees verder »
Leden nieuws

Overzicht subsidies en regelingen

In Nederland en in de bakkerijsector wordt op dit moment veel geïnvesteerd. Zowel in personeel als in de bakkerijen. Ook worden er op dit moment veel plannen gemaakt. Zowel voor

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Nederlanders eten meer brood

Volumestijging van 3,5% in eerste helft van 2019 Nederlanders eten weer meer brood, zo blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019

Lees verder »
Algemeen

Nu al investeren op energiebesparing

In de Bakkers in Bedrijf editie van september 2019 gaat Wim Kannegieter in op energiebesparing en de komende energietransitie. Het artikel “Nu al investeren op energiebesparing” geeft een goed overzicht

Lees verder »