Nieuws

Algemeen

Vezelmeter leidt tot meer gezonde aankopen

De publiek-private samenwerking ‘Transparant, gezond en duurzaam’ van de supermarktbranche, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Wageningen University & Research (WUR) onderzocht onder andere de effectiviteit van de vezelmeter op brood. De

Lees verder »
Product en Proces

Training kruisbesmetting allergenen

De trainingen kruisbesmetting allergenen voor NVB en NEBAFA leden waren zeer geslaagde bijeenkomsten. Ruim 50 kwaliteitsmedewerkers van bakkerijen en bakkerijgrondstofleveranciers zijn helemaal bijgepraat over het nieuwe allergenenbeleid voor kruisbesmetting en

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Arbocatalogus en RI&E

Hertoetsing arbocatalogus onderdeel machineveiligheid Recent is het onderdeel machineveiligheid van de arbocatalogus goedgekeurd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. Hiermee zijn alle onderdelen goedgekeurd, behalve het onderdeel stoffen en meelstof. De verwachting

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Stoppen met roken

31 mei is het Wereld Niet Roken Dag. Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf biedt in samenwerking met Medipro een kosteloze webinar aan om je bakkerij rookvrij te maken. Deze

Lees verder »
Algemeen

Webinar Netcongestie – 25 juni

Misschien op dit moment wel het meest urgente probleem voor bakkerijen. Hoe word ik toekomstbestendig. M.a.w. hoe organiseer ik voldoende capaciteit op het elektriciteitsnet om ook in de toekomst nog

Lees verder »