
Impact Report NK Broodbeleggen
Het NK Broodbeleggen waarmee het jaar begon, was een groot succes. Met 223 deelnemende bakkerijen, ruim 440 inzendingen en een heleboel (social) media-aandacht stond de veelzijdigheid van brood volop in
Het NK Broodbeleggen waarmee het jaar begon, was een groot succes. Met 223 deelnemende bakkerijen, ruim 440 inzendingen en een heleboel (social) media-aandacht stond de veelzijdigheid van brood volop in
Week 11 Nieuwe voedingsenzymen beoordeeld een veilig bevonden EFSA heeft de veiligheid beoordeeld van het voedingsenzym 6-fytase (myo-inositol-hexakisfosfaat 6-fosfohydrolase; EC 3.1.3.26) dat wordt geproduceerd met een genetisch gemodificeerde satm van Trichoderma reesei. Het
Hoe kan de verkoop van ZED-eieren (Zonder Eendagshaantjes te Doden) bijdragen aan de duurzaamheidsprogramma’s van uw bedrijfstak? Deze vraag krijgt FNLI vanuit de stuurgroep die werkt aan de doelstelling om
https://youtu.be/b3wfOXNNTvohttps://youtu.be/rPMKeNPxrcg Waarom willen jonge mensen in de bakkerij werken? En wat zorgt ervoor dat zij bij jou blijven werken en niet op zoek gaan naar een andere baan? De campagne
De ATEX-handleidingen voor de ambachtelijke en industriële bakkerij zijn onlangs vernieuwd. De ATEX-richtlijnen zijn erop gericht het risico op explosiegevaar door meelstof tot een minimum te beperken. Met de vernieuwde
De Tweede Kamer debatteerde afgelopen woensdag over arbeidsmigratie, met op de agenda verschillende voorstellen van minister Van Hijum. In november stuurde hij al een brief naar de Kamer over zijn aanpak voor
Vanaf 7 oktober 2025 wordt de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) opnieuw opengesteld. In dit nieuwsbericht lees je de belangrijkste informatie over de regeling, de beschikbare subsidie en de
De brochures voor de WGA-gatverzekering bakkerijsector zijn geactualiseerd voor 2025. Je kunt ze downloaden op Bakbekwaam. Met een WGA-gatverzekering verzekeren werkgevers hun medewerkers tegen de gevolgen van inkomensverlies bij langdurige
Meld je aan voor 30 maart 2025 Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf organiseert dit jaar opnieuw de pilot Nachtwerk. Deze pilot biedt bakkerijen en hun medewerkers informatie en tools
December 2024 Het verslag van de Europese Commissie Werkgroep Additieven en Nieuwe voedingsmiddelen, voorzien van markering van de meest relevante onderdelen. Europees verbod op Bisphenol A in voedselcontactmaterialen De EU
De langverwachte PPWR, Packaging and Packaging Waste Regulation (in het Nederlands: Verordening voor Verpakkingen en Verpakkingsafval), is op 22 januari officieel gepubliceerd. Hiermee worden aanzienlijke stappen gezet naar de verdere
Doelstelling van het project Bakkerszout 2.0 is om de gezondheid van brood en het imago van de sector als geheel te bevorderen. De ambitie is om het natriumgehalte van Bakkerszout