Nieuws

Algemeen

Tijdelijke premiestop Sociaal Fonds

Iedere maand of iedere vier weken betaalt u premie aan Stichting Sociaal Fonds Bakkersbedrijf. Waarschijnlijk heeft u reeds een brief ontvangen waarin het Sociaal Fonds u heeft geïnformeerd dat deze

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen.              FNLI Nieuwsbrief juni – reclameregels – AgriFood conferentie – Voedselkeuzelogo – Project ‘Private Borging Voedselveiligheid’              Flits

Lees verder »
Algemeen

Aandacht voor allergenenmanagement

Tijdens het Regulier Overleg Warenwet werd gesproken over allergenen. NVWA uitte haar zorg over het  toenemende aantal allergeen gerelateerde meldingen. Het merendeel van deze meldingen gaat over onjuiste etikettering, door

Lees verder »
Algemeen

Infoblad 85 Microbiologische criteria

In het nieuwe infoblad 85 geeft de NVWA toelichting op een aantal teksten uit de Europese Verordening (EG) Nr. 2073/2005 ‘inzake microbiologische criteria voor levensmiddelen’, met name daar waar de verordening

Lees verder »
Algemeen

Teun van de Keuken mist nuance

Teun van de Keuken stampt volgens Wim Kannegieter als een olifant door de porceleinkast. Als oorzaak van het teruglopend aandeel van het ambacht in de bakkerijbranche stipt hij het gebruik

Lees verder »
Algemeen

Elfde landelijke zoutmonitoring van start in combinatie met acrylamide-analyse voor risicoproducten

In opdracht van de NVB gaat NBC de elfde landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Het hoofddoel van het zoutmonitoringsonderzoek 2019 is zien of de positieve ontwikkeling in de resultaten van 2018 bevestigd kunnen worden. Daarnaast ontvangen alle NVB leden ook het aanbod om een risicoproduct op acrylamide te laten analyseren. De gemeten resultaten worden op individueel niveau teruggekoppeld.

Lees verder »
Algemeen

Verbeteropties om de broodketen te verduurzamen

Er is een factsheet verschenen met een samenvatting van de relevante duurzaamheidsthema’s en verbeteropties binnen de broodketen. Bekijk de factsheet. Deze informatie is tot stand gekomen met The Sustainability Consortium (TSC)-graanpilot. De graanpilot is onderdeel van het Continuous Improvement of Sustainability of all Food sold in the Netherlands (CIS Food NL) project. NVB heeft hieraan deelgenomen.

Lees verder »
Leden nieuws

Vragenlijst (self-assessment) invullen IMVO beleid

Op donderdag 13 juni organiseerden NVB, FNLI en MVO Nederland, in het kader van het IMVO Convenant Voedingsmiddelen een werksessie gericht op IMVO-risicomanagement. Deelnemers zijn positief met betrekking tot de hulpmiddelen die werden geboden (stappenplan en self-assessment). Het vormt een goed startpunt, maar laat ook zien dat IMVO-risicomanagement omvangrijk is. De aanwezigen vertegenwoordigen ruim 80% van de industriële bakkerijsector. Een belangrijk onderwerp dus!

Lees verder »