24 maart Themadag Granen: eiwittransitie en Nederlandse tarwe voor Nederlands brood

Thema van dit jaar is de eiwittransitie met de inzet op het gebruik van Nederlandse tarwe voor Nederlands brood. Minister Henk Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit is een van de hoofdsprekers. BO Akkerbouw organiseert deze dag samen met Het Comité voor Graanhandelaren en het Nederlands Bakkerij Centrum.

Nederlandse tarwe voor Nederlands brood

De Europese Unie wil meer zelfvoorzienend zijn in eiwitrijke gewassen. In Nederland is hiervoor de Nationale Eiwitstrategie opgesteld. Graanproducten nemen de derde plaats in bij onze eiwitinname (22%), achter vlees (29%) en zuivel (23%). Daarbij produceren Nederlandse akkerbouwers veel tarwe, zijn we als Nederlanders echte broodeters en kennen we een enorme variëteit aan broodsoorten. Hoe kunnen we de schakels in de keten verbinden en Nederland voorzien van brood met eiwitrijke granen van eigen bodem? Daarover gaat de Themadag Granen. Praat ook mee!

Programma

Vanaf 12 uur kun je binnenlopen voor de lunch. Aansluitend om 13.00 uur start het programma met de volgende inspirerende sprekers: minister van LNV Henk Staghouwer, manager sourcing van Royal Koopmans Bauke Wierda en Jan-Willem Grievink van het Food Instituut Nederland. Zij geven hun kijk op het thema en de invulling ervan. Dagvoorzitter Stefan Wijers zal zowel de sprekers als bezoekers op prikkelende wijze bevragen en bij de discussie betrekken.

Deelnemen

Datum: donderdag 24 maart

Tijd: 12.00 tot 17.00 uur met aansluitend een borrel

Locatie: vergader- en congrescentrum De Schakel in Nijkerk (route)

Kosten: 60 euro excl. BTW

Aanmelden: klik hier (via NBC)

 

Edith van Peij

kennis@nedverbak.nl