BACU bereikt overeenstemming met HEMA over de voorgenomen overname van de HEMA Bakkerijen

BACU en HEMA hebben overeenstemming bereikt over het onderbrengen van de HEMA Bakkerijen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. Voor de klanten van de HEMA verandert er niets: alle HEMA gebak, taarten, vlaaien en ook de tompouces blijven door dezelfde medewerkers, in dezelfde bakkerijen en volgens hetzelfde recept bereid worden.
BACU zal de centrale bakkerij in Almere en de decentrale bakkerijen in Almere, Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond overnemen, die allemaal voor de eigen regio produceren. Alle 250 medewerkers van de HEMA bakkerijen zullen mee overgaan en behouden met deze overname hun baan.

Met de overname van de HEMA bakkerijen ontstaan er binnen BACU twee bedrijven die naast elkaar gaan opereren: de BACU bakkerij die brood en banket levert aan Jumbo en de HEMA bakkerij die banket levert aan alle HEMA vestigingen. De beide bedrijven zullen worden aangestuurd door een centrale directie en worden ondersteund door de centrale functies HR, Finance, Inkoop en IT.


Voor BACU is de overname een mooie nieuwe stap in de lange geschiedenis van BACU. “Wij zijn trots de HEMA bakkerijen te mogen verwelkomen bij BACU. Een stap die ons, onze mensen en onze klanten zeker veel moois gaat brengen. Wij zijn ervan overtuigd dat we door de bundeling van de krachten van beide organisaties onze positie in de Nederlandse markt verder kunnen versterken”, aldus Thijs en Jan Aldenhuijsen, de twee eigenaren van BACU.
Informatie over BACU.

Informatie over BACU

BACU is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat. Sinds 1903 is BACU uitgegroeid tot een groot industrieel bakkerijbedrijf waar dagelijks ongeveer 550 medewerkers werken om dagelijks 700 winkels van brood en banket te voorzien.