Broodcluster Voedselverspilling: Welke bakkerijen pakken de handschoen op.

Tijdens het webinar over de NVB Monitoring Voedselverspilling heeft Toine Timmermans jullie meegenomen in de achtergrond van het Circular Food Center van Samen Tegen Voedselverspilling. Zoals jullie in de presentatie van de data hebben gezien en waarschijnlijk uit de praktijk heel goed weten, wordt er nog (te)veel verspild in de brood en banketsector, of gerecycled tot veevoer (ook een vorm van verspilling).

Een cluster van bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheden wil hier, onder de vlag van het Circular Food Center, iets aan doen. Met de bedrijven in de lead!

In juni afgelopen jaar hebben we het broodcluster gestart. Er bestaan al veel oplossingen voor een efficiënte broodketen: van de inzet van data om precies genoeg te bakken tot de verkoop van vers ingevroren brood.

Om nog meer impact te maken, willen we de spelregels veranderen, met de focus op retourstromen voorkomen. Denk aan het maken van andere afspraken in de keten, nog meer gebruik van dataoplossingen of de inrichting van het winkelschap aanpassen.

De samenwerkende partijen uit het cluster willen bestaande oplossingen schaalbaar maken, mét een goed verdienmodel. Met elkaar, door samen te leren en te creëren, inzichten te delen, en gezamenlijk te communiceren.

We hebben tijdens de bijeenkomst al een oproepje gedaan, maar laat het me weten als je interesse hebt en hierbij wilt aansluiten!

Voor meer informatie kun je ook op de website kijken: https://www.circularfoodcenter.com/activiteiten/

Groeten,

Saskia van der Laan ǀ Programma Manager Business Solutions

Saskia@Samentegenvoedselverspilling.nl