Hoe maken we veilige en smakelijke producten (van reststromen)? Op maandagmiddag 3 november 2025 nodigen Samen Tegen Voedselverspilling en Wageningen Research je van harte uit voor een inspirerende Food2Food-bijeenkomst in Phenomea op de campus in Wageningen.
Binnen de Publiek Private Samenwerking Food Safety by Design is er een online tool ontwikkeld die de chemische en microbiologische gevaren van (nieuwe) producten, aangepaste processing en/of introductie van reststromen in kaart brengt. Wageningen Research zal deze tool toelichten in een bijeenkomst in samenwerking met stichting Samen Tegen Voedselverspilling, naast dat ook andere sprekers het belang van voedselveiligheid (en reststroomverwaarding) toelichten.
Veilig vernieuwen (met reststromen): van idee tot product
Ontdek hoe reststromen niet langer een uitdaging zijn, maar juist een bron van innovatie. Laat je inspireren door de ervaringen, praktijkvoorbeelden en inzichten van LambWeston, Hoogesteger, Marne Mosterd en Duynie uit het Publiek-Private Samenwerkingsproject (PPS) en het Kennis-op-Maat (KoM)-project Food Safety by Design en door Zwanenberg, Albron/Hutten en Nijsen.
Programma
- 13:00–13:30 Inloop
- 13:30–15:45 Presentaties door o.a. Duynie en Hutten, Wageningen Research met voorbeelden uit de Food Safety by Design-projecten (‘de tool’), en een paneldiscussie met o.a. Nijsen en Zwanenberg over de kansen en uitdagingen om reststromen te verwaarden tot foodproducten
- 15:45–16:30 Netwerkborrel
Locatie: Plaza zaal, gebouw Phenomea, campus WUR
Aanmelden kan via het formulier: https://forms.office.com/e/1Z5K7tyMEL, of door een mail te sturen naar jip@samentegenvoedselverspilling.nl.
Edith van Peij
kennis@nedverbak.nl











