Gratis IMVO-training op verschillende locaties in Nederland: de Due Diligence Roadshow

Wil jij in jouw functie een positieve impact maken op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden en milieu in jouw productieketen ? En wil je leren hoe je risico’s vroegtijdig kunt signaleren en aanpakken? Vanaf september organiseert de SER samen met maatschappelijke organisaties vanuit het Internationaal MVO-convenant Voedingsmiddelen een training op meerdere data en verschillende locaties in het land.

Introductie IMVO en toepassing OESO-richtlijnen

In deze training worden de belangrijkste aspecten van Internationaal MVO en internationale richtlijnen, zoals de UNGP’s en de OESO-richtlijnen, stap voor stap behandeld. Hierbij ligt de nadruk niet alleen op hoe deze eruit zien, maar ook hoe deze in de praktijk toegepast kunnen worden. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, het delen van best practices, en voor het bespreken van de mogelijkheden én onmogelijkheden in jouw praktijk.

Na afloop van de training weet je de OESO-richtlijnen toe te passen in jouw context. Zo kan je een positieve impact maken op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden en milieu in jouw productieketen. Een mooie start om jouw bedrijf goed voor te bereiden op de toekomst, zodat het, als de wetgeving van kracht is, eenvoudiger aan de regels kan voldoen. De belangrijkste take-aways zijn:

  • Het belang en relevantie voor jouw bedrijf van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
  • Kennismaken met de OESO-richtlijnen
  • De belangrijkste stappen van ‘Due Diligence’ concreet uitgelegd
  • Ervaringen uitwisselen met praktische cases en interactieve oefeningen

Data en locaties van de tweedaagse training

Tilburg 9 en 23 september
Groningen 7 en 14 oktober
Den Haag 21 en 28 oktober
Utrecht 4 en 11 november
Regio Amsterdam  25 november en 2 december

Voor wie?

Iedereen in de voedingsmiddelensector die te maken heeft met duurzaamheid, inkoop en internationaal MVO. Denk aan directieleden, inkoopmanagers en duurzaamheidsmanagers. Er geldt een maximum van 15 deelnemers per training. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen. Deelname voor NVB (FNLI) leden is gratis. Registeren kan via de website van de SER.

Edith van Peij

kennis@nedverbak.nl