Inspiratiesessie Suikerreductie in Gebak – terugblik

Donderdag 26 oktober bezochten verschillende banketbakkerijen het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen voor de inspiratiesessie suikerreductie in gebak. Na inleidende presentaties over de nationale aanpak productverbetering en consumentenwensen en dilemma’s zetten deelnemers hun tanden in suiker gereduceerde slagroomschnitts. Deze werden gerandomiseerd beoordeeld op zoete smaak en liking. Ze scoorden niet verkeerd!


en rondleiding door het Research en Development gebouw van FrieslandCampina volgde. Daarna werd ingegaan op de technische details van suiker. Wat zijn de mogelijkheden om suiker te reduceren of vervangen? Tot slot gingen we met elkaar in gesprek over de middag en dronken wat met elkaar.

Deelnemers gingen naar huis met een taartschep om de eerste taarten met minder suiker mee op te scheppen. Want we hebben geleerd dat 1-2% suiker verlaging al mogelijk is zonder compensatie. De meeste mensen merken dit niet.

Het was een zeer geslaagde middag en wij bedanken FrieslandCampina voor hun gastvrijheid! Publicaties in Bakkers in Bedrijf en Bakkerswereld volgen.

Mascha van Mourik en Edith van Peij

kennis@nedverbak.nl