Suikerreductie in gebak – 26 oktober

NVB en FrieslandCampina nodigen banketbakkerijen uit voor een inspiratiesessie over suikerreductie in gebak. De doelstellingen van de Nationale Aanpak Productverbetering komen op ons af. Hoe gaat de Nederlandse banketsector hiermee om? Welke mogelijkheden zijn er? En hoe pas je deze toe? Je product moet natuurlijk wel lekker blijven! Tegen welke uitdagingen loop je aan? Goed om met elkaar over in gesprek te gaan.

Programma

14.00 uur Aftrap door NVB met een toelichting over doelstellingen uit de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV). Wat is er in het verleden bereikt met productverbetering? Waar liep men tegenaan? En wat kunnen we daarvan leren? Ook een weergave van feiten en cijfers over de samenstelling van gebak.
14.20 uur   Trendanalyse door FrieslandCampina met voorbeelden van vegan en minder suiker varianten
14.50 uur     Proeven tijdens een blinde smaaktest!
16.00 uur  Alternatieven voor suiker door FrieslandCampina. Suiker voegt meer toe dan alleen smaak. Hoe kun je het complexe effect van suiker vervangen? We staan stil bij de technische uitdagingen en mogelijkheden die er zijn.
16.30 uur Afsluitend gaan we in gesprek om de behoefte aan ondersteuning te peilen. Welke hulp is gewenst bij productontwikkeling en kennisvergaring over suikerreductie? Gezamenlijke afspraken en doelstellingen formuleren.
17.00 uur Borrel en napraten

Wanneer, waar en voor wie?

Donderdag 26 oktober 2023 van 14.00 tot 17.00 uur. Bij het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen (Bronland 20). Voor medewerkers productontwikkeling, inkoop, commercie en kwaliteit van banketbakkerijen/patisserie├źn.

Aanmelden

De aanmelding is gesloten.

Edith van Peij

kennis@nedverbak.nl