Voorbereiden op invoering Nutri-Score

De informatiewebsite voor bedrijven die Nutri-Score willen gebruiken is online. Deze is ontwikkeld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en bevat alle informatie over het gebruik van Nutri-Score vanaf 1 januari 2024. Onder andere over de voorwaarden voor gebruik van het logo, de rekentool en handige documenten, zoals veelgestelde vragen en antwoorden. Zie nutriscorevoorbedrijven.nl 

Goed om te weten:vanaf 1 januari 2024 zijn merk(en) en producten te registreren. Om vanaf die datum producten met Nutri-Score zo vlot mogelijk in te laten stromen, is het verstandig om een en ander nu al voor te bereiden. Want het Ministerie van VWS start begin 2024 een publiekscampagne om Nederlanders te stimuleren Nutri-Score te gebruiken.

Communicatieleidraad

Om Nutri-Score goed uit te leggen aan de consument is het belangrijk dat dezelfde taal gebruikt wordt in alle communicatie richting de consument. Door de overheid, supermarkten en producenten. Om daarbij te helpen is een communicatieleidraad opgesteld door het Ministerie van VWS. Hierin staan de uitleg over Nutri-Score voor consumenten, de do’s and don’ts en een infographic met uitleg hoe de consument Nutri-Score kan gebruiken bij het maken van een keuze. 

BEKIJK DE LEIDRAAD

DOWNLOAD INFOGRAPHIC

Informatiesessie 29 september

Wil je meer informatie over Nutri-Score, neem dan deel aan de digitale informatiesessie die FNLI organiseert op 29 september a.s. Zie: https://ledenportaal.fnli.nl/news/meld-je-aan-voor-de-nutri-score-informatiesessie.

Edith van Peij

kennis@nedverbak.nl