Voucherregeling voor innovaties tegen voedselverspilling

Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. De regeling stimuleert bedrijven om voedselverspilling te voorkomen en reststromen optimaal tot waarde te brengen.

Deelnemende bedrijven kunnen bijvoorbeeld experts inschakelen, een business case ontwikkelen of een innovatie opschalen naar productieniveau. De voucher vergoedt de helft van de kosten van het project, de andere helft draagt het bedrijf zelf bij. De waarde van de voucher ligt tussen 5.000 en 17.500 euro.

De regeling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en Rabobank en wordt ondersteund door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen. Ondernemers die gebruik willen maken van deze regeling vinden meer informatie op de website van de stichting.

NVB is sinds begin van het jaar stakeholder van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling. De stichting, gevestigd in Meierijstad, is opgericht in december 2018 en vloeide voort uit de Taskforce Circular Economy in Food.

Edith van Peij

kennis@nedverbak.nl

Stichting samen tegen voedselverspilling