Workshop voedselfraude

Hoe herken je (risicofactoren voor) voedselfraude in de bakkerijketen? En hoe neem je op basis van een systematische risicoanalyse de juiste beheersmaatregelen? Dit is het onderwerp van de interactieve workshop voedselfraude verzorgd door Aldo Rus van KTBA a Merieux Nutrisciences Company. Ben je QA-manager of QA-specialist, inkoper of productontwikkelaar, of vanuit een andere rol geïnteresseerd in dit onderwerp? Graag nodigt de NVB je voor deze bijeenkomst uit!   

  • Datum: 18 juni 2024
  • Tijd: 13.00 – 17.00 uur
  • Locatie: NBC Wageningen (Agro Business Park 75-83)
  • Kosten: Gratis voor leden van NVB

Meld je hier aan!

Programma

Deel 1: Risicoanalyse

In dit onderdeel gaan we o.a. in op de volgende onderwerpen:

  • Welke factoren spelen een rol?
  • Bij welke productcategorieën speelt dit?
  • Welke verschillen zien we tussen verschillende landen?
  • Welke bronnen gebruik je om informatie te zoeken?
  • Hoe ziet een risicoanalyse eruit?  

Deel 2: Beheersmaatregelen

In dit onderdeel gaan we o.a. in op de volgende onderwerpen:

  • Wie heeft welke verantwoordelijkheid in de organisatie?
  • Hoe beoordeel je leveranciers?
  • Welk soort fraude kom je in de praktijk tegen?
  • Hoe richt je beheersmaatregelen in?
  • Bespreking systematiek om risico’s in te schatten op basis van risicofactoren.

Deel 3: Voedselfraude in de praktijk

  • In kleine groepjes bespreken we praktijkvoorbeelden en presenteren we de resultaten aan elkaar. Graag nodigen we jullie uit praktijkvoorbeelden aan te leveren!

Naar de aanmelding