Nieuws

Leden nieuws

Kort verslag van de voorjaars ALV NVB 2018

Onder hele mooie weersomstandigheden heeft op 15 mei jongstleden de voorjaarsALV van de NVB plaatsgevonden. Deze ALV vond plaats op het schitterende complex van de Golf en Countryclub De Goyer te Eemnes. Door de organisatie van de ALV was een mooi programma opgesteld waarbij zowel voldoende ruimte was voor inspanning (ALV en een externe spreker) als voor de innerlijke mens (goede lunch) en ontspanning (de eerste NVB golfwedstrijd en het NVB golfklasje).

Lees verder »
Arbeid en Arbeidsomstandigheden

Personeel gezocht

De economie draait op volle toeren. Het aantal vaste werkplekken nam in 2017 toe en het aantal flexcontracten daalt. Toch ontstaat er ook her en der krapte. 

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen en oproep

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:

  • Nieuwsbrief 3 | Bas Alblas nieuwe bestuursvoorzitter | Brexit-bijeenkomst | R&D projecten TKI 
  • Meld u aan voor FutureProef: Week van de Levensmiddelenindustrie 2018! | Flits 10
  • Wetgeving betalingstermijnen mist gewenste effect | Flits 11
  • Brussel lanceert wetsvoorstel oneerlijke handelspraktijken | Flits 12
  • Terugblik Brexit-bijeenkomst | Flits 13
  • Uitnodiging: AgroFood Klimaatbijeenkomst op 18 mei 9.30 – 15.00 uur | Flits 14
Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Tiende landelijke zoutmonitoring van start

In opdracht van de NVB gaat NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitvoeren. Naast grootbrood zal dit jaar ook een groot deel kleinbrood meegenomen worden in de zoutmonitoring. Door toename van de NVB-leden zien we meer verscheidenheid in het broodassortiment. Daarnaast vallen vanaf oktober 2018 meerdere dagelijks gegeten broodsoorten onder de zoutnorm zoals geformuleerd in het Warenwetbesluit (breekbrood, pita’s, focaccia’s, stokbrood etc.).

Lees verder »
Leden nieuws

Beloningsmonitor AWVN

De arbeidsmarkt is zich aan het verkrappen. Ook de bakkerijsector maakt dit in steeds sterkere mate mee. Daarom is het van groot belang om te weten wat de markt in het algemeen doet qua functiebeloningen en ook wat er in de sector per functie wordt verloond.

Lees verder »
Leden nieuws

EU Campagne ‘Brood. Goed verhaal’

In april 2018 is de EU campagne ‘Brood. Goed verhaal’ gestart. Deze campagne, die over de periode 2018-2020 loopt, heeft tot doel om de broodconsumptie in Nederland en België qua volume te stabiliseren. Dit zal plaatsvinden door vooral te focussen op de positieve elementen van brood.

Lees verder »
Leden nieuws

Verslag vergadering bestuur NVB april 2018

In de aprilvergadering van het bestuur is uitgebreid stilgestaan bij de stand van zaken m.b.t. de gesprekken rond het sectorhuis. Tevens is ruim aandacht gegeven aan de voorbereiding van de inhoud van de ALV van 15 mei aanstaande.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Vervolggesprekken Sectorhuis opgestart

De eerste fase van de gesprekscyclus over het te vormen Brood en Banket huis heeft inmiddels een tussenrapport opgeleverd. Dat rapport is in de besturen van de drie brancheorganisaties besproken. 

Lees verder »