
Interessante publicaties
NVWA meldwijzer veilig voedsel en non-food producten. In de infographic is te zien hoe het melden van afwijkingen in voedsel en non-food producten moet gaan. En welke rol de NVWA









NVWA meldwijzer veilig voedsel en non-food producten. In de infographic is te zien hoe het melden van afwijkingen in voedsel en non-food producten moet gaan. En welke rol de NVWA

“De sleutel voor succesvol herformuleren is begrip van de interactie tussen ingrediënten en textuurvorming.” Dat zei Martijn Noort, herformuleringsexpert bij Wageningen University & Research, tijdens die workshop Food Reformulation die

Verkeerde allergeneninformatie en verwisselingen van grondstoffen blijken ook in 2018 de grootste oorzaak van terugroepacties te zijn. Het zijn er echter niet meer dan in 2017. In 2018 publiceerde de
De NVB monitoring op acrylamidegehaltes in diverse broodsoorten is afgerond. De resultaten zijn geanalyseerd, geïnterpreteerd en verwerkt tot een advies dat is opgenomen in de ‘Werkwijzer met stappenplan: Maatregelen Acrylamide

Op 14 mei wordt het Duits-Nederlands Showcase Event in het Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan 4, Ede (inloop 09.00 uur, start 09.30 uur) georganiseerd. Thema: Industrie 4.0 in de Nederlandse en Duitse

Gratis ontwikkeladvies voor vijfenveertigplussers. Aan medewerkers die ouder zijn dan 45 jaar geeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op dit moment kosteloos de mogelijkheid om een persoonlijk ontwikkeladvies

Sinds vorig jaar organiseert Bureau Veilig en Gezond informatiebijeenkomsten voor medewerkers uit de bakkerijsector die binnenkort 60 jaar worden. Tijdens deze bijeenkomsten worden zij geïnformeerd over de ins en outs

Dinsdag 16 april heeft de NVB een workshop georganiseerd die in het kader van het pensioen in het bakkersbedrijf stond. De belangstelling voor deze workshop was dusdanig groot dat er

‘Meer inzet van robotisering en data-technologie maakt de voedingsindustrie veiliger, aantrekkelijker en concurrerender’, aldus het ING-rapport ‘Foodtech: Technologie in de voedingsindustrie’. Sector Banker Food & Agri Ceel Elemans licht een

Vanaf 1 juli 2019 is de ‘Informatieplicht Energiebesparing’ van kracht, als onderdeel van de Wet milieubeheer (Wm). Zoals al eerder gecommuniceerd, zijn bedrijven volgens deze wet verplicht energiebesparende maatregelen (EML)

In de april vergadering heeft het bestuur van de NVB nader gesproken over de uitkomsten van de 3e onderhandelingsronde van de cao gesprekken tussen werkgeversorganisaties (NVB en NBOV) en vakbonden

U kunt met ingang van 1 november 2019 niet meer zonder eHerkenning inloggen op het werkgeversportaal van UWV. Dit duurt nog even, maar het aanvragen van eHerkenning kost tijd en
