Nieuws

Leden nieuws

Beloningsmonitor AVWN NVB-specifiek gemaakt

Er komen steeds meer vragen binnen bij de NVB over beloningskwesties in relatie tot krapte op de arbeidsmarkt. Wat is de beste inschaling van (nieuwe) werknemers bij functies die krapte op de arbeidsmarkt kennen. Hiertoe is de beloningsmonitor van de AWVN een handig hulpmiddel.

Lees verder »

Interessante publicatie’s

Rapport van de Commissie Sorgdrager – onderzoek fipronil in eieren FNLI heeft in Flits 33 de aanbevelingen en invulling uit het rapport gebundeld in 4 hoofdelementen, en waar mogelijk voorzien van

Lees verder »
Leden nieuws

Interessante publicatie’s

1e rapport over de voedselveiligheid in Nederland, de Staat van voedselveiligheid, door de NVWA. Zie ook beschouwing van FNLI in Flits 24. Edith van Peijkennis@nedverbak.nl

Lees verder »
Product en Proces

DEMO FCM Online inzake voedselcontactmaterialen

FCM Online, een nieuwe database met webapplicatie voor informatie uitwisseling over voedselcontactmaterialen, organiseert op 10 juli en 11 september demonstratiesessies voor bakkerijen. U wordt van harte uitgenodigd om kennis te nemen van de voordelen die FCM Online brengt.

Lees verder »
Leden nieuws

Ketenafspraak verlaging zoutgehalte in hartige broodjes

Binnen het kader van herformulering van levensmiddelen heeft NVB een voorstel ingediend voor verlaging van het zoutgehalte in drie soorten hartige broodjes. De ketenafspraak is door de stuurgroep Akkoord Verbetering Productsamenstelling akkoord bevonden. Het gaat om worstenbroodjes, saucijzenbroodjes en kaasbroodjes.

Lees verder »

Bakkerseczeem, part of the job?

Droge rode handen met scheurtjes en jeuk, veel bakkers hebben last van bakkerseczeem. Dit is een vervelende kwaal als je met je handen moet werken en vaak je handen moet wassen. Wat veel mensen niet weten is, dat je veel kunt voorkomen door regelmatig je handen goed in te vetten. Als de huid intact is, dan kunnen de irriterende stoffen hun werk namelijk minder goed doen en voorkom je klachten.

Lees verder »
Leden nieuws

Voedselveiligheid in Nederland goed maar gelegenheid voedselfraude groeit

Voedsel in Nederland is in het algemeen veilig. Dit is mede te danken aan het stelsel van wetgeving, naleving door bedrijven en het toezicht door de NVWA. Tegelijkertijd neemt het aantal signalen over voedselfraude toe en kunnen door nieuwe ontwikkelingen zoals het hergebruiken van producten ook weer nieuwe risico’s voor de voedselveiligheid ontstaan. Dit rapporteert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in haar 1e rapport over de voedselveiligheid in Nederland, de Staat van voedselveiligheid.

Lees verder »