Boekrecensies: Slik jij dat? Wat je niet mag weten over je eten (Swallow this)

Wageningen Universiteit hoogleraar levensmiddelentechnologie Tiny van Boekel – spreker op het NVB seminar (10 november, 10.00 – 12.30 uur te Houten, kosteloos aanmelden is nog mogelijk) – uit stevige kritiek op het boek Slik jij dat? van Joanna Blythman.

Van Boekel schrijft op foodlog.nl: “Het boek probeert op alle mogelijke manieren aan te tonen dat de voedselindustrie er vooral op uit is winst te maken over de rug van de consument, daarbij gebruik makend van niets en niemand ontziende methoden. De auteur van het boek heeft het over producten die de voedselfabrieken ‘uitbraken’. Wetgeving is niet te vertrouwen: Het feit (!) dat veel additieven de houdbaarheid van producten verlengen en mensenlevens kunnen bekorten is ingebakken in de Europese wet. Regeringen zijn sowieso niet te vertrouwen: regeringscampagnes hameren op hygiëne in het huishouden, maar noemen nooit de veel grotere vergiftigingsgevaren waarmee de voedselindustrie ons bedreigt.”

Van Boekel gaat in op de vraag: wat is er mis met veilig, houdbaar, voedzaam en aantrekkelijk voedsel? Daarnaast stelt Van Boekel dat openheid er voor kan zorgen dat een aantal serieuze misvattingen de wereld uit worden geholpen. De hele recensie vindt u hier .

Nynke Leonards
kennis@nedverbak.nl