Doe mee met Het Nationaal Schoolontbijt!

Dit jaar gaan wederom honderdduizenden leerlingen van basisscholen in heel Nederland tijdens Het Nationaal Schoolontbijt ontbijten. Dat gebeurt tijdens de 13e editie van Het Nationaal Schoolontbijt in de week van 9 tot en met 13 november. Hiermee laten we zien hoe leuk en belangrijk een gezond ontbijt met brood is.

Doe ook mee met Het Nationaal Schoolontbijt!
Het Nationaal Schoolontbijt staat en valt bij de medewerking van kleine en grote bakkerijen. Zij zijn de link tussen de organisatie en de scholen. Voor de industriële bakkerijen geldt dat zij dit doen in nauwe samenwerking met hun klanten, de supermarkten.

Nieuwe werkwijze:
In het verleden werden scholen door de organisatie gekoppeld aan een bakkerij c.q. supermarkt om de logistiek van de ontbijtproducten te verzorgen. Dit jaar kiest de school zelf uit een lijst van deelnemende bakkerijen c.q. supermarkten in zijn/haar regio.

Wat vragen wij van de deelnemende bakkerijen c.q. supermarkten:
Bakkerijen: de levering én betaling van het brood. Voor industriële bakkerijen worden deze geleverd aan de supermarkt.

Supermarkten: de levering (niet betaling) van alle ontbijtproducten. Hiervoor zijn verschillende kanalen. De houdbare ontbijtdozen lopen via het DC. De gekoelde producten lopen via de reguliere kanalen van de supermarkt En dan natuurlijk het brood dat door de bakkerijen aan de supermarkt wordt aangeleverd.

Dit jaar vragen we aan de supermarkten wel om, naast het opnemen van de handling, ook een eigen bijdrage te doen en wel in de vorm van groente en fruit.

Deelname
Wilt u als industriële bakkerij ook betrokken zijn bij Het Nationaal Schoolontbijt en staan uw klanten (de supermarkten) hiervoor open? Neem dan voor het einde van deze week contact op met ondergetekende via 0317 – 47 1212.

Frank Janssen
Marketingmanager NBC