Kansen voor bierbostel als ingrediënt brood

Foodvalley ziet kansen voor bierbostel als voedingsingrediënt en nodigt bakkers uit voor een online event op 8 februari. Naar schatting wordt jaarlijks wereldwijd ongeveer 39 miljoen ton bierbostel geproduceerd en verkocht als veevoer. Bierbostel is een restproduct dat ontstaat bij het brouwen van bier. Het is een zeer eiwitrijk en energierijkproduct. Foodvalley denkt dat er veel kansen liggen voor verwerking in brood, koekjes, muffins, zuivelproducten en kant-en-klare snacks.

Bierbostel bederft snel door het zeer hoge water-, suiker- en eiwitgehalte. Dit maakt het lastig om het binnen korte tijd te transporteren en verder te verwerken tot voedingsproducten. Er komen echter nieuwe veelbelovende conserveringsmethoden beschikbaar. Daarbij kunnen grote partijen bierbostel tegen lage kosten worden gesteriliseerd. En dat biedt kansen.

In een wereldwijd online evenement ‘Brewer’s spended grain’ wil Foodvalley de mogelijkheden voor verwerking van bierbostel in voedingsmiddelen onder de aandacht brengen. Dat gebeurt op 8 februari 2022 van 16.00 tot 18.00 uur. Er wordt ingegaan op markttrends en -kansen. Ook is er gelegenheid om geïnteresseerde partijen met elkaar in contact te brengen.

Zie voor meer informatie en om je aan te melden de website van foodvalley.nl.

Edith van Peij

kennis@nedverbak.nl