Kom naar de bijeenkomst ‘Fit en veilig werken in de nacht’

Kom naar de bijeenkomst ‘Fit en veilig werken in de nacht’ en win een VIP arrangement voor 10 personen bij een thuiswedstrijd van FC Utrecht

Nachtwerk hoort bij de bakkerijsector. Dat dat gezondheidsrisico’s met zich mee kan brengen is wel bekend. Nachtwerkers hebben bijvoorbeeld een hoger risico op diabetes en hart- en vaatziekten.

Onze biologische klok regelt niet alleen het slaapritme maar ook de spijsvertering. Zo kan het lichaam ’s nachts niet zo goed suikers verwerken waardoor de suikerspiegel in de nacht al snel te hoog is. Ook de afbraak van vette maaltijden gaat niet zo goed. De Gezondheidsraad heeft in oktober een advies uitgebracht over nachtwerk. (https://www.gezondheidsraad.nl/nl/taak-werkwijze/werkterrein/gezonde-arbeidsomstandigheden/gezondheidsrisicos-door-nachtwerk)
Als werkgever bent u gebaat bij gezonde en fitte werknemers. Ga daarom met ze in gesprek over voeding, bewegen en slaap. Want door rekening te houden met een paar grondregels kan het risico op klachten flink worden verlaagd.

Om u daarbij te ondersteunen, organiseert ‘Veilig en Gezond werken in het bakkersbedrijf’ in samenwerking met GIMD op 23 januari 2018 een bijeenkomst in het FC Utrecht Stadion over ´Fit en veilig werken in de nacht´, speciaal voor het bakkersbedrijf. De bijeenkomst is gratis en bedoeld voor werkgevers en HRM-medewerkers in de bakkerijsector.

Tijdens het eerste deel van deze bijeenkomst komen onderwerpen als voeding, beweging en slapen aan de orde. Het tweede deel van de bijeenkomst gaat over het herkennen en bespreken van signalen van werknemers die moeite hebben met het werken in de nacht.

Klik hier voor meer informatie en om u aan te melden voor deze gratis bijeenkomst. (https://www.gimd.nl/fit-en-veilig/)

Tijdens de bijeenkomst wordt een VIP arrangement voor 10 personen verloot voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht. Let op: er is een maximum aantal gesteld aan het aantal deelnemers. Wees er dus snel bij.

Met vriendelijke groet,

Tineke Rens
Coördinator Veilig en Gezond in het Bakkersbedrijf

https://www.gezondheidsraad.nl/nl/taak-werkwijze/werkterrein/gezonde-arbeidsomstandigheden/gezondheidsrisicos-door-nachtwerk