Nieuwe ronde Bedrijfsontwikkelplan: meld je nu aan!

Wil je 2024 voortvarend beginnen? Meld je bedrijf dan aan voor het Bedrijfsontwikkelplan! Dat plan ondersteunt bakkersbedrijven concreet bij het gericht opleiden van medewerkers, zodat je bedrijf en je medewerkers hun toekomstdoelen kunnen realiseren. Binnenkort start de nieuwe ronde.

Wat is het Bedrijfsontwikkelplan?

In 2022 en 2023 heeft Stichting Bakkracht al veel ambachtelijke en industriële bakkerijen op weg geholpen met het Bedrijfsontwikkelplan. Een Bedrijfsontwikkelplan:

  • maakt duidelijk waar het bedrijf naartoe wil, en welke kennis, vaardigheden en functies hiervoor nodig zijn;
  • helpt bij gericht opleiden van medewerkers, zodat zij duurzaam inzetbaar zijn;
  • geeft aan hoe medewerkers zich kunnen ontwikkelen: binnen de ontwikkeldoelen van het bedrijf én hun eigen behoeftes.

Resultaten van een Bedrijfsontwikkelplan zijn onder andere:

  • medewerkers voelen zich betrokken bij het bedrijf en de toekomst ervan, en zien hoe zij zich kunnen ontwikkelen;
  • het bedrijf krijgt een concreet en praktisch actieplan voor de komende jaren én weet hoe medewerkers zich daarvoor moeten ontwikkelen.

Positieve ervaringen van deelnemers

Onder andere Bakkerij Smithuis (Oldenzaal), Bakkerij Faber (Hoogeveen)Bakkerij Borgesius (Rotterdam), Bakkerij Rijnbeek (Pijnacker) en Maison Kelder (Den Haag) gingen de afgelopen periode aan de slag met het Bedrijfsontwikkelplan. Zij waren positief over het traject van het Bedrijfsontwikkelplan en hoe medewerkers bij de toekomst van het bedrijf worden betrokken:

Je krijgt goede ideeën aangereikt die je aan het denken zetten. We zijn op een unieke manier met onze medewerkers in gesprek gegaan en hebben ontdekt dat zij heel creatieve ideeën hebben.

Barbara Rijnbeek, Bakkerij Rijnbeek – Pijnacker

Meedoen aan het Bedrijfsontwikkelplan levert je bedrijf duidelijke en praktische acties op om je toekomstplannen te realiseren:

Een aantal operators heeft een opleiding bij FoodBase gevolgd en met Lentiz hebben we een opleiding tot voedingsoperator in elkaar gezet. Ook gaan we intern van start met een voedselveiligheidstraining.

Hans van Scherpenzeel, bakkerijmanager Bakkerij Borgesius – Rotterdam

Aanmelden voor de nieuwe ronde

Binnenkort begint een nieuwe ronde van het Bedrijfsontwikkelplan. Ambachtelijke en industriële bakkerijen kunnen tegen een geringe eigen bijdrage deelnemen aan het Bedrijfsontwikkelplan, dankzij subsidie van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf en Food in Transitie 2030. Aanmelden kan bij Stichting Bakkracht: info@bakkracht.nl.

Meer informatie lees je hier. Je kunt je aanmelden via onderstaand mailadres.

Carla Zwierstra
Carla.zwierstra@Bakkracht.nl