Subsidies voor opleidingen uitzendkrachten

Het SOL (Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelen) heeft een samenwerking met het O&O fonds van de uitzendsector gesloten. Doel van deze samenwerking is het opleiden en begeleiden van uitzendkrachten zodat deze sneller doorstromen naar een functie binnen één van onze bedrijven. Deze week is deze samenwerking meer publiek bekend gemaakt middels dit bericht.

Vanuit het project dat SOL samen met Doorzaam organiseert, is budget beschikbaar om uitzendkrachten een ontwikkeladvies te geven, te begeleiden en te scholen. Zeker in deze tijd waarin het voor veel bedrijven lastig is om medewerkers aan te trekken kunnen deze activiteiten helpen om een aantrekkelijkere werkgever te zijn en werknemers aan te trekken. Verschillende bedrijven zijn reeds in gesprek over aansluiting bij dit project.

Naast dit project voor de uitzendkrachten is er een identiek project voor werknemers die al in dienst zijn. Hierdoor maken we de drempel voor bedrijven om te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers lager. Hiermee wordt de kans vergroot dat werknemers in de bakkerijbranche blijven.

Binnen beide projecten hebben we nog ruimte voor bedrijven om hieraan deel te nemen. Daarom zullen we hierover de komende periode meer communiceren en natuurlijk nemen we dit mee in onze gesprekken met de bedrijven en in onze regionale samenwerkingsverbanden van bedrijven, scholen en overheden.


Heb je interesse? Of wil je meer weten over de mogelijkheden die deze samenwerking jou biedt? Regiomanager Sandra Berenpas helpt je graag op weg! Neem contact met haar op via s.berenpas@sol-online.nl of 06 271 538 09.

Arry Verhage

Directeur SOL