Training Energiebesparingsbewustzijn bij medewerkers

Op 10 maart 2020 biedt INDUCE, een Europees project waar de FNLI aan deelneemt, een training aan. De training, op maat gemaakt voor de levensmiddelenindustrie, biedt praktische handvatten om zelf in uw eigen bedrijf aan de slag te gaan met het vergroten van energiebewustzijn en het implementeren van energiebesparende maatregelen. Want om de energietransitie in uw bedrijf te laten slagen is het motiveren van uw collega’s essentieel.

In deze training wordt u opgeleid tot trainer voor uw eigen bedrijf. Volgens een stappenplan legt u de behoefte binnen uw bedrijf vast en bepaalt u de energieonderwerpen die het verschil gaan maken.

Het volgen van deze training biedt u de volgende voordelen:

  • Toegang tot de toolkit, bestaande uit trainingsmateriaal, formats en energie-efficiency tools per energieonderwerp van de levensmiddelenindustrie.
  • Databank met zoekmachine naar uitgebreide documentatie van relevante EU-projecten voor de levensmiddelenindustrie.
  • Invulling aan normelementen vanuit ISO 50001.
  • Goede voorbereiding op aanstaande nieuw ronde verplichte EED-energieaudits.
  • Ervaringen en voorbeelden van trainingsprogramma’s van alle pilotbedrijven van het INDUCE-project, waaronder enkele FNLI leden. 

Na het volgen van de training ontvangt u het INDUCE-certificaat. De kosten van de training worden gedragen door het EU project.

Aanmelden

De training wordt gefaciliteerd door INDUCE partner KWA en vindt plaats bij KWA bedrijfsadviseurs B.V. te Amersfoort op dinsdag 10 maart van 09:00 tot 17:00 uur. U kunt zich hier aanmelden.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over deze cursus? Kijk dan op de website van KWA of neem contact op met KWA expert Bas Oldenhof of met de cursuscoördinator Mariska Guliker / Sylvia Lam, 0334221330 / 0334221371, bedrijfscursus@kwa.nl.

INDUCE Project

INDUCE Project Om de energietransitie in bedrijven te laten slagen is de gedragscomponent essentieel. In het EU-project INDUCE is een open access-platform (INDUCE-toolkit) ontwikkeld waar trainingsmateriaal, online lessen, richtlijnen en tools beschikbaar zijn voor bedrijven die hun energie-efficiëntie willen vergroten. Bovendien is de INDUCE-methodologie in het platform geïntegreerd met als doel maatwerk te leveren aan elk bedrijf dat toegang heeft tot de INDUCE-toolkit, wat zal resulteren in een training die is aangepast aan de behoeften en kansen van het bedrijf. Dit project heeft financiering ontvangen van de Horizon 2020-coördinatie- en onderzoeks- en innovatieactie van de Europese Unie onder subsidieovereenkomst nr. 785047.

FNLI uitnodiging d.d. 27 februari 2020.