Volkorenproducten gunstig effect op gezondheid

De afgelopen maanden is er veel negatieve en positieve media aandacht geweest voor graanproducten, waaronder brood. De negatieve hype komt onder meer door populaire dieetboeken als de Zandloper en Broodbuik. Veelal worden feiten hierin uit hun verband getrokken.

Naast het actieve communicatiebeleid dat NBC en het Voorlichtingsbureau Brood voeren, geeft ook het Voedingscentrum op haar site onafhankelijke informatie richting de consument over volkorenproducten. Het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek publiceerde recent het artikel ‘Effecten van tarweconsumptie op onze gezondheid’  gebaseerd op wetenschappelijke studies, geschreven door Professor Fred Brouns en Vincent van Buul, MSc van Universiteit Maastricht. De heer Brouns gaf samen met de heer Cohen, directeur Voedingscentrum, recent een positief pleidooi voor volkorenproducten in het radio programma ‘de ochtend’ woensdag 26 februari op Radio 1.