Nieuws

Product en Proces

Inspiratiesessie Suikerreductie in Gebak – terugblik

Donderdag 26 oktober bezochten verschillende banketbakkerijen het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen voor de inspiratiesessie suikerreductie in gebak. Na inleidende presentaties over de nationale aanpak productverbetering en consumentenwensen en dilemma’s

Lees verder »
Leden nieuws

Broodprijs ontwikkeling. Cijfers GfK

De prijsverhoging voor industriële en ambachtelijke bakkerijen lijkt over het hoogtepunt heen. Industriële bakkerijen kende de hoogste index van dit jaar in periode 6 en ambachtelijke bakkerijen in periode 4.

Lees verder »
Leden nieuws

BGA aanvraag Limburgse vlaai

Nederland en België hebben op grond van Verordening (EU) 1151/2012 een aanvraag ingediend tot registratie van “Limburgse vlaai” als beschermde geografische aanduiding. NBOV en bakkers uit België hebben verzocht om

Lees verder »
Algemeen

Kop boven het graanveld

Nieuw platform brengt duurzame innovatie in de bakkerij in beeld – 11 oktober 2023 – Gisteren, 10 oktober,  is tijdens de Blik op Duurzaamheid het online platform www.kopbovenhetgraanveld.nl gelanceerd. NBC

Lees verder »