
Uitnodiging workshop: Aan de slag met de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
Namens Nebafa en de NVB nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de workshop aan de slag met CSRD voor de bakkerijketen. Wij doen dit samen, omdat we









Namens Nebafa en de NVB nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de workshop aan de slag met CSRD voor de bakkerijketen. Wij doen dit samen, omdat we

Bestel nu uw materiaal Van 22 t/m 28 januari 2024 organiseert NBC weer een Week van het Brood. Net als de afgelopen jaren is volkoren de held van het broodschap.

Donderdag 26 oktober bezochten verschillende banketbakkerijen het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen voor de inspiratiesessie suikerreductie in gebak. Na inleidende presentaties over de nationale aanpak productverbetering en consumentenwensen en dilemma’s

Dit was een van de conclusies van de bijeenkomst over allergenen op 24 oktober, georganiseerd door het Comité van Graanhandelaren. Tijdens de bijeenkomst gingen de sprekers onder andere in op

Afgelopen zomer zijn 511 broden bemonsterd bij industriële en ambachtelijke bakkerijen. Deze broden zijn getoetst aan de wettelijke norm van 1,8% zout op droge stof. Met een gewogen gemiddelde van

De prijsverhoging voor industriële en ambachtelijke bakkerijen lijkt over het hoogtepunt heen. Industriële bakkerijen kende de hoogste index van dit jaar in periode 6 en ambachtelijke bakkerijen in periode 4.

Over het geheel genomen heeft de levensmiddelenindustrie in 2022, te midden van alle uitdagingen en onzekerheden, haar stabiliteit, veerkracht en economisch belang opnieuw bewezen. De Monitor Levensmiddelenindustrie 2023 laat zien dat

Op 9 november vond de najaars ALV plaats in het Nederlands Bakkerij Museum in Hattem. Tijdens deze goed bezochte ledenvergadering is, naast de reguliere onderwerpen (bestuursverkiezing, het overzicht vertegenwoordigingen, vaststelling

Nederland en België hebben op grond van Verordening (EU) 1151/2012 een aanvraag ingediend tot registratie van “Limburgse vlaai” als beschermde geografische aanduiding. NBOV en bakkers uit België hebben verzocht om

Bakkerijsector ontwikkelt gezonder zout. Nieuwe standaard voor bakkerszout moet voor minder natriuminname bij consumenten zorgen. Het doel van het project ‘Bakkerszout 2.0’ is om het natriumgehalte in brood te verminderen

Vanaf week 25 Via het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) ontvangen we o.a. nieuws in wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. NBC put hierbij uit bronnen zoals

Bij Bakkerij Pater in Avenhorn zijn recentelijk vier nieuwe HEUFT VTT VULKAN TURBO THERM rotatieovens met plaatmaat 1000×800 mm geïnstalleerd. Bakkerij Pater is onderdeel van de Amarant Bakkersholding en weet