
Niet zonder mens, niet zonder techniek
Onlangs verschenen in Bakkers in Bedrijf: Hoe blijf je als organisatie futureproof in een snel innoverende markt? Op het gebied van people en performance? Als het gaat om nieuwe technologie, digitalisering,
Onlangs verschenen in Bakkers in Bedrijf: Hoe blijf je als organisatie futureproof in een snel innoverende markt? Op het gebied van people en performance? Als het gaat om nieuwe technologie, digitalisering,
Ondernemers denken bij innoveren vaak aan technologische innovatie. Sociale innovatie wordt regelmatig vergeten. Maar: als medewerkers technologische innovatie niet kunnen toepassen in processen, producten en diensten, kom je nergens. Kortom:
In mei vond een bijeenkomst plaats van het project ‘Verspillingsvrije Brood- en banketketen’ van Samen Tegen Voedselverspilling. De hele keten was via verschillende organisaties vertegenwoordigd waaronder ook de NVB en
Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben grote zorgen over de strafheffing op onder meer gas die minister Jetten aankondigt in zijn klimaatplannen. Dat is zeer onrechtvaardig voor duizenden ondernemers die hun gasverbruik
De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) is weer opengesteld voor MKB ondernemers. De subsidieregeling vergoedt 80% van de kosten die je maakt voor advies en ondersteuning door een energieadviseur voor de
Heeft u een energiebesparingsplicht? Dan moet u daar één keer in de 4 jaar over rapporteren. Dit moet u doen via de informatieplicht energiebesparing of via de onderzoeksplicht energiebesparing. De
In Nederland zijn het ministerie van VWS en NVWA bezig met het opstellen van een tijdelijk handhavingsbeleid voor MOAH (mineral oil aromatic hydrocarbons) in levensmiddelen, om nationaal invulling te geven
Onderstaand zijn de nieuwe cijfers m.b.t. de ontwikkeling van de kiloprijs van brood weergegeven. Deze worden door het NBC uitgevraagd bij het GfK. Het betreft een combinatie van alle broodsoorten
Dit maakte Staatsecretaris Maarten van Ooijen op 25 april bekend via een brief aan de Tweede Kamer. Met de introductie van het nieuwe algoritme is het onderscheid tussen volkoren-, bruin-
In 2022 is de Nationale Aanpak Productverbetering (NAPV) gestart. Hiermee moedigt het ministerie van VWS fabrikanten aan om de samenstelling van hun voedingsmiddelen te verbeteren. In het kader van een
De bakkerijsector vindt het belangrijk dat iedereen die in de bakkerij werkt zich fysiek en mentaal goed, sterk en vol energie voelt. Daarom organiseert Bakbekwaam, onder de naam Bakbekwaam LIVE
Het ministerie van LNV stuurt erop aan dat de bevolking in 2030 evenveel eiwitten binnenkrijgt van dierlijk als van plantaardig voedsel. Brood is voor de mens nu reeds het belangrijkste