
Interessante publicaties
- Overview about important food trends in Health and Wellness – samengesteld door AIBI, de Europese branchevereniging voor de industriële bakkerij
- Cereal Science Events Calendar – February 2019










Op donderdag 4 april organiseert Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) een workshop over het herformuleren van bakkerijproducten en zoetwaren. De focus ligt op de fysische eigenschappen en de rol van (vervangende) ingrediënten, om van daaruit te komen tot technische oplossingen van de verlaging van suiker, zout en vet. En zo uw producten gezonder te maken.

De subsidieregeling praktijkleren wordt verlengd tot 2023. De subsidie praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een deelnemer (o.a. mbo bbl). Per bbl leerling kunt u maximaal €2.500,- subsidie ontvangen per schooljaar.

Per 1 februari 2019 is de aangepaste Reclamecode voor Voedingsmiddelen(RvV) in werking getreden. De kern van de wijziging is dat het voor producten die niet voldoen aan de voedingskundige criteria, niet meer is toegestaan om kinderidolen (licensed media characters) gericht op kinderen tot 13 jaar op verpakkingen en/of Point-of-sale materiaal te gebruiken. Licensed media characters gericht op kinderen tot 7 jaar mogen überhaupt niet meer worden toegepast.

Deze 3 jarige campagne is inmiddels zijn tweede jaar ingegaan. In het eerste jaar zijn goede resultaten behaald!

Van 10 tot en met 12 maart worden de Bakkersvakdagen georganiseerd in de Evenementenhal in Gorinchem. Na het succes van afgelopen jaar wordt dit evenement over drie in plaats van twee dagen uitgesmeerd.

Twaalf februari is het NVB bestuur voor de eerste keer in het nieuwe jaar bijeengekomen. Tijdens deze vergadering is een aantal belangrijke zaken besproken.

Graag attenderen wij u in deze nieuwsbrief op een aantal FNLI Flitsen. De volgende FNLI Flitsen kunt u op het ledengedeelte van de NVB website vinden:
• Richtlijn oneerlijke handelspraktijken biedt bescherming aan bedrijven tot 350 miljoen omzet | Flits 58
• Analyse akkoord Klimaatakkoord | Flits 3
• Reclamecode voor levensmiddelen aangepast | Flits 4

In de afgelopen jaren is de bakkerijbranche steeds meer te weten gekomen over de gezondheidsaspecten van brood. Bijvoorbeeld over de positieve effecten op de gezondheid door het eten van volkorentarwegranen. De Europese voedings- en gezondheidsclaim wetgeving staat echter niet toe dat deze vermeende gezondheidsvoordelen op productniveau worden gecommuniceerd.

Goedhart in Halfweg is voorzien van led-verlichting door 3XL SolarSolutions. De kantoren zijn voorzien van 120 bij 30 centimeter 3XL led-panelen van 24 watt in plaats van armaturen met 2 tl-buizen van 72 watt.

Jumbo heeft zijn marktaandeel vorig jaar met 0,4 procentpunt zien toenemen tot 19,1 procent. Albert Heijn raakte juist 0,6 procentpunt kwijt en is nu nog goed voor 34,7 procent van de markt, blijkt uit nieuwe cijfers van marktonderzoeker Nielsen.
