
Kort verslag vergadering NVB bestuur december 2024
In de laatste bestuursvergadering van 2024 is natuurlijk uitgebreid gesproken over de situatie rond de CAO onderhandelingen en het feit dat de bonden de gesprekken hebben afgebroken. Dit zeer tot
In de laatste bestuursvergadering van 2024 is natuurlijk uitgebreid gesproken over de situatie rond de CAO onderhandelingen en het feit dat de bonden de gesprekken hebben afgebroken. Dit zeer tot
Heb je nog geen login voor het FNLI ledenportaal? Hier alles over hoe deze aan te vragen of activeren. Hieronder de relevante nieuwsberichten van de FNLI. Door op het gewenste
NVB en Samen Tegen Voedselverspilling hebben in samenwerking met Wageningen University & Research de nieuwe resultaten bekendgemaakt van de brood- en banketverspilling monitor van de NVB over het jaar 2023.
2040 lijkt nog ver weg. Maar het wordt een tijd waarin veel op ons afkomt. Frank Janssen, directeur a.i. van het NBC: “We zullen tegen grenzen aanlopen qua milieu-impact, klimaat,
Europastry groeide hard. Hoe zorg je ervoor dat mensen, ook in een hard groeiende organisatie, hun rol in het proces begrijpen en bijdragen aan het succes? Via de FIT2030-subsidie van
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een overzicht gepubliceerd van alle maatregelen die zij heeft genomen of gaat nemen om netcongestie aan te pakken. In het overzicht staan onder
Afgelopen zomer is UWV verrast door de hoeveelheid fouten die we gemaakt hebben in de vaststellingen van de WIA. Daarvan hebben wij niet goed genoeg gezien wat de gevolgen van
Er is een nieuwe wetenschappelijke publicatie verschenen over de gezondheidseffecten van consumptie van volkorengranen en vezels. Op brood.net staat een samenvatting. De meta-analyse van cohortstudies biedt een waardevol overzicht en
Het Platform Productverbetering is gelanceerd. Daarnaast heeft de staatssecretaris van Jeugd, Preventie en Sport, Vincent Karremans, bedrijven aangeschreven met een oproep om mee te doen (klik hier voor de brief).
Veilig en Gezond in het bakkersbedrijf organiseert in december een gratis webinar voor iedereen die werkt met het vernieuwde RI&E-instrument voor de industriële bakkerij. Deelnemers aan het webinar krijgen uitgebreide
Afgelopen zomer zijn 500 broden bemonsterd bij industriële en ambachtelijke bakkerijen. Deze broden zijn getoetst aan de wettelijke norm van 1,8% zout op droge stof. Met een gewogen gemiddelde van
Op 9 november waren veel leden aanwezig in Houten voor de najaars ALV van de NVB. Tijdens deze ledenvergadering zijn de leden bijgesproken over de stand van zaken m.b.t. de