Bewust van veiligheid – training NBA

Veiligheid is van groot belang op de werkvloer. Werkgevers willen medewerkers een veilige werkplek bieden. Medewerkers dienen zich niet alleen bewust te zijn van de risico’s, maar kunnen ze herkennen en bespreken deze. Want iedereen wil aan het eind van de werkdag graag weer veilig naar huis.

De afgelopen weken zijn er in verschillende bakkerijen van de Amarant groep training veiligheidsbewustzijn uitgevoerd door de NBA.

Gezamenlijke bewustwording van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor veiligheid

Praktische trainingen voor medewerkers om ze bewust te maken van de risico’s op hun werkplek en hier actief mee aan de slag te gaan. Bijeenkomsten waarbij medewerkers niet alleen kijken naar de gevaren, maar ook zeker kijken naar hun eigen handelen en verantwoordelijkheid.

Na de introductie over veilig werken, ongelukken, gevaren, verantwoordelijkheden, wetgeving en ervaringen gaan deelnemers in tweetallen de werkvloer op en inventariseren de (potentiele) gevaren op hun werkplek. Ook hier geldt dat wanneer je met andere ogen kijkt, je andere dingen ziet.

Practisch aan te slag op de werkvloer.

Alle mogelijke gevaren worden daarna beoordeeld en gewogen en krijgen een risicoscore. Zo worden de grootste risico’s onmiddellijk zichtbaar. De trainer stuurt na afloop van de training een verslag met een overzicht van alle risico’s per afdeling met de bijbehorende risicoscores naar de bakkerij.

Tijdens de training dag werken deelnemers aan verschillende opdrachten om zo heel bewust over veiligheid, gevaar en hun eigen rol hierin na te denken en praktische oplossingen te bedenken.

Deelnemers zijn enthousiast over deze aanpak. Ze hebben veiligheid weer bovenaan staan en kijken kritischer naar hun werkplek. Fijn, zeker omdat we allemaal weten dat een ongeluk in dat hele kleine hoekje kan zitten.

Meer informatie over de training Veiligheidsbewustzijn vind je op: https://www.nationalebakkerijacademie.nl/opleidingen/veiligheidsbewustzijn-417/

Voor eventuele vragen kan je ook mailen naar het onderstaande mailadres.

Carla Zwierstra
Carla.Zwierstra@nba-opleiding.nl