Nieuws

Leden nieuws

Wijzigingen transitievergoeding 2019

De hoogte van de maximale transitievergoeding wordt per 1 januari 2019 weer aangepast aan de ontwikkeling van de contractlonen, zoals deze voor het betrokken jaar is geraamd. Het maximum voor de transitievergoeding bedraagt komend jaar € 81.000. Als werkgever betaalt u deze vergoeding als een dienstverband minstens twee jaar heeft geduurd en op uw initiatief eindigt.

Lees verder »
Leden nieuws

AWVN Checklist Duurzame inzetbaarheid

De AWVN heeft een checklist duurzame inzetbaarheid opgesteld. Met deze checklist kunt u meer uit uw duurzaamheidsbudget halen. Eén op de drie Nederlandse werknemers heeft de beschikking over een eigen keuzebudget. Steeds meer bedrijfstakken maken in hun cao een of meerdere afspraken over duurzame inzetbaarheid. Zo ook de bakkerijbranche De vraag is echter, werkt zo’n afspraak? Gaan medewerkers er daadwerkelijk mee aan de slag, of kan het beter? AWVN heeft een checklist van 11 punten gemaakt mét handige tips om uw organisatie snel op weg te helpen.

Lees verder »
Leden nieuws

IMVO Convenant Voedingsmiddelen

FNLI heeft afgelopen zomer het IMVO Convenant Voedingsmiddelen en de daarin geformuleerde ambities rondom Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) ondertekend. Binnen vijf jaar moeten de FNLI leden aan IMVO-risicomanagement doen. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over het, samen met bedrijven, uitvoeren van concrete projecten voor verduurzaming van de sector.

Lees verder »
Leden nieuws

FNLI Flitsen en oproep

Afgelopen periode heeft FNLI de volgende nieuwsberichten uitgebracht:

  • Toekomst Brexit-deal onzeker, goede voorbereiding vereist in alle scenario’s | Flits 55
  • Einde klimaatonderhandelingen in zicht, oordeel FNLI gevraagd in Q1 2019 | Flits 56
  • Uitvoering Preventieakkoord: start discussie voedselkeuzelogo | Flits 57
Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

2019 – Nederland gaat veranderen

Op 20 december wordt het Klimaatakkoord fase 2 aan de Regering aangeboden. De voornemens die in dat Klimaatakkoord staan geformuleerd zullen zeker ook fundamentele consequenties hebben voor de bakkerijsector.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Bakkerij gebruikt fors minder zout

In de december editie van Bakkerswereld is het interview gepubliceerd dat NVB kennisspecialist Edith van Peij met dat blad heeft gehad over de uitkomsten van de 10e Zoutmonitoring die in opdracht van de NVB door het NBC is uitgevoerd.

Lees verder »
Voeding en Gezondheid

Resultaten tiende landelijke zoutmonitoring

In opdracht van het NVB Bestuur heeft NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitgevoerd. Conclusie van de monitoring is dat de gehele sector (industrie en ambacht) met een gewogen gemiddelde van 1,64% zout op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit Meel en brood. Er is een groot verschil tussen het gemiddelde zoutgehalte op droge stof in brood van industriële (1,61%) en ambachtelijke bakkerijen (1,84%).

Lees verder »
Leden nieuws

Resultaten tiende landelijke zoutmonitoring – voor leden

In opdracht van het NVB Bestuur heeft NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitgevoerd. Er zijn 502 broden bemonsterd bij zowel ambachtelijke bakkers, industriële bakkerijen als bij retailbedrijven. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in de periode van mei tot en met augustus 2018.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Het Nationaal Preventieakkoord is ondertekend

Het Nationaal Preventieakkoord is officieel ondertekend door FNLI-directeur Marian Geluk. In het bijzijn van Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sloten meer dan 50 partijen het Akkoord met als doel overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik tegen te gaan. Het is de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord om een daling te bereiken in het aandeel mensen met overgewicht tot het niveau van 1996. Partijen zetten zich in om de omgeving gezonder te maken en om kinderen meer te laten bewegen.

Lees verder »
Leden nieuws

Kort verslag Algemene Ledenvergadering NVB

Op dinsdag 13 november heeft de najaars ALV van NVB plaatsgevonden in Houten. In aanwezigheid van 27 vertegenwoordigers van de Industriële Bakkerijbranche werd in het eerste gedeelte aandacht gegeven aan de bestuurlijke agendapunten. De bestuursleden Johan Pater (vice-voorzitter) en Sjoerd Jellema (penningmeester) werden met algemene stemmen herkozen voor een periode van 3 jaar. Verder werden ondermeer de contributieregeling en de begroting voor 2019 vastgesteld.

Lees verder »