Nieuws
FNLI Flitsen en oproep
Afgelopen periode heeft FNLI de volgende nieuwsberichten uitgebracht:
Marktontwikkelingen ontbijt assortiment
In Foodmagazine van september jongstleden stond een interessant artikel over de marktontwikkelingen in het ontbijt segment binnen het supermarktkanaal. Dit geeft een mooi actueel inzicht in het ontbijtsegment en is een prima aanvulling op de GfK presentatie die tijdens de ALV van de NVB op 13 november is gegeven.
Premiehoogte PAWW – reparatie 3e WW jaar
Eerder bent u geïnformeerd over de start van de verzekering van het 3e WW-jaar zoals dat door de vakorganisaties is gewenst in de eerdere cao onderhandelingen. Dit gaat op een nader te bepalen tijdstip in. Inmiddels zijn diverse leden reeds bezig met hun salaris verwerkers om e.e.a. door te voeren. Daarbij komt natuurlijk ook de hoogte van de premie naar voren. In het cao overleg is afgesproken dat dit een werknemersverzekering is die voor 100% door werknemers betaald gaat worden.
Halfjaarcijfers EU levensmiddelen industrie
FoodDrink Europe heeft de halfjaarcijfers 2018 gepubliceerd m.b.t. de voedselproductie/consumptie.
In dit rapport wordt aandacht gegeven aan onder andere in en export ontwikkeling en de ontwikkeling per sector. Het FoodDrinkEurope rapport kan via deze link gedownload worden.
Wim Kannegieter
w.kannegieter@nedverbak.nl
Rabobank rapport vooruitzichten grondstofprijzen 2019
Rabobank heeft een rapport gepubliceerd over de mogelijke ontwikkelingen m.b.t. de grondstofprijzen in 2019.
In dit rapport wordt aandacht gegeven aan onder andere graan, mais, soya, en palm olie. Het Rabobank rapport kan via deze link gedownload worden.
Wim Kannegieter
w.kannegieter@nedverbak.nl
Meer duurzame energie in najaarsronde SDE+
De najaarsronde voor de subsidieregeling SDE+ stevent af op meer duurzame energie dan ooit. Er zijn bijna zesduizend aanvragen voor energieprojecten ingediend, die gezamenlijk goed zijn voor een jaarproductie van 35,1 petajoule. De verwachting is dat na beoordeling van de aanvragen de energieopbrengst van deze SDE+-ronde eerdere rondes kan overtreffen. Dat betekent dat er voor hetzelfde budget steeds meer duurzame energie kan worden opgewekt.
CO2 uitstoot Industriële bakkerijbranche Nederland
De FNLI heeft het onderzoeksbureau De Gemeynt opdracht gegeven om een Klimaatplan te schrijven voor de levensmiddelenindustrie. Dat rapport is medio dit jaar uitgekomen en geeft een overzicht van de situatie rond de klimaatontwikkelingen en de rol die deze sector daarin speelt.
Het goede voorbeeld – Zoutmonitor 2018
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de NVB in november 2018 zijn de uitkomsten van de NVB Zoutmonitoring 2018 gedeeld met de leden. Duidelijk komt naar voren dat de industriële bakkerijbranche op een goede wijze invulling geeft aan de wettelijke eis van 1,8% zout in brood.
Bakkerijsector repareert kortere WW duur
Sociale partners in de bakkerijbranche zijn tot overeenstemming gekomen om het 3e jaar WW te regelen. Eerder is door het Sociaal Akkoord afgesproken dat de WW nog maximaal 2 jaar zou mogen duren. Vanuit werknemersorganisaties in de bakkerijbranche bestond reeds enkele jaren de wens om het 3e WW jaar te repareren via een werknemersverzekering.
FNLI: uitdagingen voor industrie in Klimaat- en Energieakkoord
FNLI heeft afgelopen half jaar deelgenomen aan de ontwikkeling van de krijtlijnen voor een Nederlands Klimaat-en Energieakkoord. FNLI schetst in een noitite een beeld van de uitdagingen waar de Voedings- en Genotsmiddelen Industrie voor staat en doet een voorstel hoe de KNLI de industrie optimaal kan ondersteunene in de klimaatopgave.
FNLI Flitsen en oproep
Afgelopen periode heeft FNLI de volgende nieuwsberichten uitgebracht: