Nieuws

Voeding en Gezondheid

Resultaten tiende landelijke zoutmonitoring

In opdracht van het NVB Bestuur heeft NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitgevoerd. Conclusie van de monitoring is dat de gehele sector (industrie en ambacht) met een gewogen gemiddelde van 1,64% zout op de droge stof ruim voldoet aan het Warenwetbesluit Meel en brood. Er is een groot verschil tussen het gemiddelde zoutgehalte op droge stof in brood van industriële (1,61%) en ambachtelijke bakkerijen (1,84%).

Lees verder »
Leden nieuws

Resultaten tiende landelijke zoutmonitoring – voor leden

In opdracht van het NVB Bestuur heeft NBC de tiende landelijke zoutmonitoring in brood uitgevoerd. Er zijn 502 broden bemonsterd bij zowel ambachtelijke bakkers, industriële bakkerijen als bij retailbedrijven. Het onderzoek heeft plaatsgevonden in de periode van mei tot en met augustus 2018.

Lees verder »
Markt en Ondernemerschap

Het Nationaal Preventieakkoord is ondertekend

Het Nationaal Preventieakkoord is officieel ondertekend door FNLI-directeur Marian Geluk. In het bijzijn van Paul Blokhuis, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sloten meer dan 50 partijen het Akkoord met als doel overgewicht, roken en problematisch alcoholgebruik tegen te gaan. Het is de ambitie van het Nationaal Preventieakkoord om een daling te bereiken in het aandeel mensen met overgewicht tot het niveau van 1996. Partijen zetten zich in om de omgeving gezonder te maken en om kinderen meer te laten bewegen.

Lees verder »
Leden nieuws

Kort verslag Algemene Ledenvergadering NVB

Op dinsdag 13 november heeft de najaars ALV van NVB plaatsgevonden in Houten. In aanwezigheid van 27 vertegenwoordigers van de Industriële Bakkerijbranche werd in het eerste gedeelte aandacht gegeven aan de bestuurlijke agendapunten. De bestuursleden Johan Pater (vice-voorzitter) en Sjoerd Jellema (penningmeester) werden met algemene stemmen herkozen voor een periode van 3 jaar. Verder werden ondermeer de contributieregeling en de begroting voor 2019 vastgesteld.

Lees verder »
Leden nieuws

Marktontwikkelingen ontbijt assortiment

In Foodmagazine van september jongstleden stond een interessant artikel over de marktontwikkelingen in het ontbijt segment binnen het supermarktkanaal. Dit geeft een mooi actueel inzicht in het ontbijtsegment en is een prima aanvulling op de GfK presentatie die tijdens de ALV van de NVB op 13 november is gegeven.

Lees verder »
Leden nieuws

Premiehoogte PAWW – reparatie 3e WW jaar

Eerder bent u geïnformeerd over de start van de verzekering van het 3e WW-jaar zoals dat door de vakorganisaties is gewenst in de eerdere cao onderhandelingen. Dit gaat op een nader te bepalen tijdstip in. Inmiddels zijn diverse leden reeds bezig met hun salaris verwerkers om e.e.a. door te voeren. Daarbij komt natuurlijk ook de hoogte van de premie naar voren. In het cao overleg is afgesproken dat dit een werknemersverzekering is die voor 100% door werknemers betaald gaat worden. 

Lees verder »