
Status update project Bakkerszout 2.0
Doelstelling van het project Bakkerszout 2.0 is om de gezondheid van brood en het imago van de sector als geheel te bevorderen. De ambitie is om het natriumgehalte van Bakkerszout









Doelstelling van het project Bakkerszout 2.0 is om de gezondheid van brood en het imago van de sector als geheel te bevorderen. De ambitie is om het natriumgehalte van Bakkerszout

De NIS2-wetgeving, die binnenkort van kracht wordt, zet jouw bakkerij onder grote druk. Steeds meer grote bakkerijen eisen van hun leveranciers een ISO27001-certificering (of een vergelijkbare norm) om aan hun

Van 31 maart tot en met 2 april 2025 zal de 8e Internationale Whole Grain Summit plaatsvinden in Detmold, Duitsland. Doel van deze top is om de acceptatie van volkorengranen

WAGENINGEN – Er gebeurt enorm veel in de brood- en banketsector. Consumenten kopen hun brood steeds vaker in supermarkten en kleinbrood en duurder brood worden populairder. Daarnaast zijn er andere

Maandag 27 januari is de Landelijke Cluster Energie Strategie (LCES) van Cluster 6 gepubliceerd. De belangrijkste boodschap: driekwart van de concrete verduurzamingsprojecten kan onder de huidige omstandigheden niet uitgevoerd worden

Op 28 januari is het vernieuwde Dashboard Duurzaamheid Supermarkten live gegaan. Deze website geeft inzicht in de mate waarin Nederlandse supermarkten bijdragen aan een houdbaar voedselsysteem. Met het dashboard komt

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) heeft een onderhandelingsakkoord bereikt met de vakbonden CNV en FNV. Daarmee is een nieuwe CAO voor de industriële bakkerij dichtbij, de eerste specifiek

Om alle goede kanten van brood te belichten is ook afgelopen jaar broodcampagne gevoerd. Waarbij de focus lag op het thema eiwit. Weliswaar niet met grote tv commercials. Maar wel

Er is niet één oplossing tegen arbeidsmarktkrapte. Werkgevers met een personeelstekort moeten aan de slag met maatwerk. Maar waar zet je precies op in voor het succesvol werven en behouden

Foodvalley start een initiatief dat bedrijven kan helpen bij herformulering en productinnovaties. Met de ontwikkeling van een Herformulerings- en Innovatie Tool wordt ingezet op het helpen van bedrijven met weinig

Allergenen Consultancy heeft een nieuwe versie van de vragenlijst over allergeneninformatie uitgebracht. Dit sjabloon is gemaakt om de uitwisseling van grondstofgegevens over allergenen binnen de keten te vergemakkelijken. Bij het

NVB heeft een werkwijzer beschikbaar die dient als ondersteunend hulpmiddel voor bakkerijen bij het voldoen aan de eisen uit de acrylamidewetgeving (Verordening (EU) 2017/2158). De werkwijzer met stappenplan: Maatregelen Acrylamide in